Slovenija
31 ogledov

Namesto na morje, na svež zrak v hribe

Pogumnejši se bodo ohladili v Bohinjskem jezeru, drugi pa se lahko odpravijo na Žurnal24 main
Štiričlanska družina. Za teden na Rogli v počitniški enoti ministrstva za javno upravo je treba odšteti 39 evrov na dan.

Nekatere počitniške zmogljivosti ministrstva za javno upravo (MJU) so še proste. Po končanem razpisu za javne uslužbence so za najem na voljo še zunanjim interesentom, velja pa pravilo: kdor prej pride, prej melje.

Čolnarjenje

Bohinjska Bistrica. Tam najdete pohodniške poti, denimo na Vodnikov razglednik ali Ajdovski gradec.

V bližini je še Bohinjsko jezero, ki je mrzlo tudi poleti in zato primerno za osvežitev.

Če želite ostati na suhem, si lahko izposodite čoln ali pa se podate raftat po Savi Bohinjki.

V bližini sta tudi adrenalinski in vodni park. Ne pozabite niti na slavni slap Savica.

Na dopust ob slovenskem ali hrvaškem morju lahko pozabite (prosti termini so šele konec avgusta in septembra), je pa še vedno mogoče poceni dopustovati v Kranjski Gori, Bohinjski Bistrici, na Kopah, Rogli in v Termah Čatež – na svoj račun bodo prišli predvsem ljubitelji hribov in obrečne narave.

Od šest evrov na osebo

Letovanje v Bohinjski Bistrici (od 30. junija do 3. julija) stane zunanjega interesenta 44 evrov na dan.

V enosobnem stanovanju je šest ležišč, kar znese dobrih sedem evrov na osebo na dan. V Kranjski Gori sta prosta dva termina med 3. in 10. julijem.

V obeh je od šest do osem ležišč, cena pa je pri polni zasedenosti dobrih šest evrov na osebo na dan (na enoto 50 evrov na dan).

Za oddih na Rogli (na voljo je več terminov) je treba odšteti 39 oziroma 44 evrov na dan, odvisno od števila ležišč – na voljo so apartmaji s štirimi ali šestimi.

Posodobljen seznam prostih zmogljivosti najdete na naslednji spletni strani .

Prvi pride, edini melje

Tisti, ki bi želeli najeti počitniško enoto ali apartma, ki ga upravlja MJU, lahko to storijo z rezervacijo po telefonu.

“To pomeni, da kdor prvi rezervira, lahko letuje v počitniški enoti,”
pravijo na ministrstvu za javno upravo in dodajajo, da je počitniške zmogljivosti MJU letos uporabilo 60 zunanjih interesentov ali pet odstotkov letovalcev.

Javni uslužbenci sicer največ povprašujejo po počitnicah na Lošinju in Pagu ter v Pelegrinu in Červarju v terminih od 10. julija do 7. avgusta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.