Slovenija
20 ogledov

Namesto na pirhe na Luža Contest

Lani je naj trik izvedel tekmovalec v smučarskem krosu in olimpijec Filip Flisar
1/2
Žurnal24 main
Na Krvavcu bo jutri znova posebno tekmovanje, t. i. Luža Contest. Gre za edinstven tovrsten dogodek pri nas, kjer smučarji in deskarji na vodi izvajajo akrobatske trike.

Quiksilver Luža Contest bo tako že petič, na tem dogodku ob zaključku zimske sezone pa se bodo zbrali številni domači in tuji smučarji, deskarji in obiskovalci.

Več o programu si lahko preberete na tej povezavi. Celoten izkupiček večera bo namenjen humanitarni akciji Pomežik soncu, ki vsako leto omogoča letovanje otrokom iz manj premožnih družin.

Kombinacija zime in poletja
Organizator dogodka je Društvo Dobr, ki je nastalo pred štirimi leti ravno z namenom spodbujanja novih športov. "Luža Contest je naš paradni in obenem edinstven dogodek v Sloveniji, kjer se zimska in poletna sezona združita v nepozabno doživetje. Smučarji in deskarji na vodi sredi smučišča, oblečeni v izvirne kostume, izvajajo akrobatske trike in spektakularne skoke," so zapisali na svoji spletni strani.

Kdor prej pride, prej melje
Tekmovalcev je lahko zaradi varnosti največ 75. "Imeli smo predprijave, tako da so se številni že prijavili. Nekateri se bodo lahko tudi jutri zjutraj prijavili na samem mestu −kdor prvi pride, bo še dobil mesto. Za tiste, ki ne bodo mogli tekmovati, pa smo pripravili družabne igre," nam je dejal Anže Kurnik iz društva Dobr.

Snega ne bo manjkalo
Kategorij in posledično tudi zmagovalcev je več. Naziv najboljšega bo tako podeljen denimo za naj ženski in moški videz, naj razno, naj veteran, Miss Luža, Mr Luža ... In kakšen je bil lanski naj padec? "Moker, zelo moker. Požel je največji padec publike," v smehu še pove Kurnik on doda, da je trenutno na Krvavcu meter snega, od tega deset centimetrov novega.

 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.