Slovenija
5 ogledov

Namesto papirnatih elektronske vozovnice

Novo vozovnico, ki ima obliko kartice, je ob vstopu treba le prisloniti k naprav Žurnal24 main
Avtobusi. Februarja v primestnem prometu nove vozovnice. Cena vožnje nespremenjena, nadzor in obdelava podatkov preprostejša.

Na prodajnih mestih Veolie Transport Štajerska bo v ponedeljek slabih pet tisoč imetnikov mesečnih vozovnic za primestni promet lahko namesto papirnate kupilo elektronsko mesečno vozovnico. V mestnem prometu bomo takšne vozovnice dobili šele konec leta.

“Novost uvajamo zaradi preprostejše uporabe avtobusnih storitev, saj gre za uporabo brez kontakta, po sistemu približaj in vstopi, s katerim bo do konca leta na Štajerskem opremljenih okoli 250 avtobusov,”
je pojasnil Bo Karlsson, predsednik uprave Veolie Transport Slovenija.

Preprosteje za potnike
“Pretok potnikov ob vstopu v avtobus bo hitrejši, prav tako bo manj čakanja na prodajnih mestih ob nakupu ali podaljšanju vozovnic, čeprav kartomati za zdaj niso predvideni,” je povedal vodja operative Dean Čebohin in zatrdil, da se cena vožnje zaradi novega sistema ne bo spremenila.

“Čeprav cene goriva že leta nihajo, smo lani vozovnice celo pocenili,” je dodal tehnični direktor Borut Smogavec. Povedal je, da bodo z novim sistemom nadzorniki na avtobusnih postajah lahko sproti spremljali posamezne avtobuse in obveščali o morebitnih zamudah, ob okvari pa na kraj poslali nadomestni avtobus. Nadzorovali pa bodo tudi število potnikov na vseh linijah, tako da bodo lahko te v prihodnje racionalnejše. “Želja je, da bi kartico čez čas lahko uporabljali tudi za vožnje z vlaki in plačevanje parkiranja v mestu,” je sklenil Karlsson.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.