Slovenija
26 ogledov

Namesto plače Mercatorjevi boni

Delavcem je po besedah Matulove obljubljeno, da naj bi do konca tega meseca prej Žurnal24 main
CPM. Zaposleni dobili akontacijo januarske plače. Neuradne informacije o množičnem odpuščanju.

"Zaposleni v Cestnem podjetju Maribor (CPM) smo dobili akontacijo januarske plače v višini dobrih 160 evrov neto in 60 evrov v Mercatorjevih bonih," pojasnjuje Barbara Matul, prva sindikalistka v CPM iz Sindikata cestnega gospodarstva Slovenije (SCGS). Del decembrske plače v višini 250 evrov bruto in Mercatorjeve bone je prejelo 135 zaposlenih v podjetju CPM investicije in 35 zaposlenih v podjetju CPM vzdrževanje in obnova cest.

Med delavci pa so se že razširile govorice o odpuščanju, ki ga je vodstvo podjetja sicer napovedalo že v poročilu o prestrukturiranju družbe. Trenutno je v CPM zaposlenih okoli 720 ljudi, v poročilu pa je napovedano, da jih bo ostalo zaposlenih 660. A med delavci vre zaradi nove informacije, da naj bi ostalo zaposlenih le še okoli 400 delavcev.

Nelegitimna odpoved plače?
Čeprav je decembrska plača na predlog prisilnega upravitelja Silva Zorca postala del prisilne poravnave, pa je sindikalistka prepričana, da je bila odpoved plače nelegitimna, o čemer je pisno že obvestila upravo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.