Slovenija
537 ogledov

Namesto plače udarci

Mersudin Tursunović kaže, kam je dobil udarec. Z njim so se v soboto v bolnišnic Žurnal24 main
Na nas se je obrnil 27-letni delavec iz Bosne, ki trdi, da ga je delodajalec iz Pesnice pretepal.
"Šel sem po plačo, a namesto tega dobil batine," pripoveduje Mersudin Tursunović, 27-letni delavec iz Bosne, ki je delal pri samostojnem podjetniku Borisu Žižku. "Ko sem bil v petek sam pri Žižku v pisarni in želel izplačilo, je ta skočil prek mize in me udaril v glavo. Za nekaj sekund sem celo izgubil zavest," pojasnjuje Tursunović, ki je zaradi poškodb poiskal zdravniško pomoč. Kot izhaja iz odpustnega pisma, so ga v petek sprejeli v mariborski bolnišnici zaradi udarca v glavo in ga odpustili v ponedeljek. "Žižek mi je dolžan še del plače za oktober. V novembru pa sem opravil 287 ur in prejel le 386 evrov," še dodaja.

 

Žižkove nepravilnosti

Pretekle. Inšpektorat za delo za Žurnal24 sporoča, da so zoper delodajalca Borisa Žižka, s. p. Splošna gradbena dela, v drugi polovici letošnjega leta že ugotovili posamezne nepravilnosti na področju delovnih razmerij.

"To so laži"
Boris Žižek je za Žurnal24 zanikal, da bi fizično napadel Tursunovića. "Ni res, da bi ga udaril. To so laži. Ni mu bilo jasno, da dobi nadure izplačane v naslednjem mesecu, in je dobil solzne oči, zraven pa so bili še trije delavci. Sicer pa večkrat laže in je nekorekten," o Tursunoviću pojasnjuje Žižek, ki je tudi zanikal, da bi ga odpustil – Tursunović naj bi dal sam odpoved. Sicer pa Žižek ne ve povedati, koliko je Tursunoviću še dolžan. Drugače pa o delavcu iz Bosne pove Sergej Iršič, zastopnik podjetja Diate, d. o. o. "Mersudin je pri nas delal na gradbišču v Novi Gorici. Je zelo dober in priden delavec, miren, ne pije in se nič ne pritožuje. Takega delavca bi tudi jaz zaposlil," še pravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.