Slovenija
19 ogledov

Namesto poštarja policisti

Robert Časar (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Časarju vabilo na sodišče zjutraj vročili policisti. Zanikal vse, kar se mu očita.

Po včerajšnjem telefonskem pogovoru Žurnala z Robertom Časarjem so ga na njegovem domačem naslovu obiskali koprski policisti, ki so mu vročili vabilo na zaslišanje v sojenju Srečku Prijatelju.

Moj varovanec bo danes sicer mogoče povedal kak stavek ali dva, potem greva midva domov.
Daniel Planinšec

Danes okoli pol enajstih je Časar pred koprsko sodnico stopil s svojim odvetnikom Danielom Planinšcem. Ko je sodnica Časarja seznanila, da so koprski tožilci že konec marca zahtevali, naj preiskovalni sodnik zoper njega uvede preiskavo, sta Časar in Planinšek zahtevala, da se jima ta tožilska zahteva najprej uroči, saj Časar dotlej ne more biti zaslišan niti kot priča, še manj pa kot morebitni osumljenec.

Na koprskem okrožnem sodišču bi se moral Časar kot priča pojaviti že v ponedeljek, vendar je sodišče sredi dopoldneva dobilo sporočilo, da ga ne bo. Sodišče naj mu ne bi vročilo vabila, ker naj bi bil v tujini.

Razočarani nad delom tožilke
"Zanikam vse, kar se mi očita. Poleg tega pa mi še iz danes na jutri domov pošljete policiste, med tem ko sem bil v vseh postopkih prej vedno normalno in zakonito vabljen. Povabite me kot pričo v zadevi Prijatelj, ne pa da v vabilu piše, da sem priča in obdolženi obenem,"
je Časar dejal sodnici.
Časar je sodišču predložil anonimno pismo, ki ga je konec marca prejel od enega od kriminalistov.

V pismu je zapisano, da naj bi se vodja koprskih kriminalistov Dejan Jurič kmalu po aretaciji Prijatelja zaradi razočaranja nad delom tožilke, ki je usmerjala preiskavo, sestal na kriznem sestanku še z dvema kriminalistoma.

Je dobil debelo provizijo?
Med sojenjem priprtemu poslancu SNS Srečku Prijatelju je prišlo na dan, da naj bi tudi Časar prejel provizijo iz poslov z zemljišči na Orleški gmajni pri Sežani. To naj bi dokazovali SMS-i novogoriškemu poslovnežu Marjanu Mikužu, glavni priči in oškodovancu. Časar naj bi na Prijateljevo vztrajanje prejel 90 tisoč evrov. Nekdanji predsednik uprave Luke Koper je sicer te navedbe že zanikal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.