Slovenija
22 ogledov

Namesto štirih bo eno

igrišče Jerca Božič Kranjec
Otroška igrišča. Z racionalizacijo jih bo manj. Nujno spremstvo staršev.

Novo mesto. Agencija za šport se je na pobudo mestne občine lotila urejanja otroških in športnih igrišč v občini, ki jih je bilo do zdaj več kot 20. Številka bo, kot kaže, v prihodnje manjša, saj nekatera igrišča hkrati ukinjajo.

Na Ulici Slavka Gruma so tako uredili sodobno in ograjeno otroško igrišče, ki je občino stalo 18 tisoč evrov in nadomešča štiri prejšnja.

V prihodnje jih bo manj

“Strategija mestne občine in posredno agencije za šport je racionalizacija, kar pomeni, da bomo igrišča, na katerih sta le po dve ali tri igrala, odstranili in uredili ograjeno centralno igrišče, na katerem bo igral več,” nam je pojasnil Srečko Vovko, direktor agencije za šport.

Glede ukinitve drugih igrišč na Ulici Slavka Gruma je dejal, da so bila ali na neprimernih lokacijah ali so bila neprimerna igrala ali pa so na igriščih parkirali avtomobili.

Starši na igrišče

Na pomislek, da se otroci pred skorajda vsakim blokom torej ne bodo mogli več igrati, je Vovko odgovoril, da je bil to, da bodo starši otroke spremljali na igrišče, eden od njihovih namenov. “Da se bodo otroci in starši na igrišču družili, bo dodana vrednost tega igrišča,” je prepričan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.