Slovenija
30 ogledov

Namesto v zajca strel v lovca

Strelu, ki je zadel lovca, se je zajec izognil in jo je popihal s celo kožo. (si Žurnal24 main
Pri organiziranem lovu v Jurovskem Dolu v občini Sveti Jurij v Slovenskih Goricah so dopoldan obstrelili lovca. Šlo je za nesrečo, strel je bil namenjen zajcu.

Policija je bila o dogodku obveščena okoli 10.15. Postopek še poteka, so nam povedali na PU Maribor, zato o podrobnostih niso mogli govoriti. Kot pojasnjujejo na Upravi za zaščito in reševanje, so reševalci poškodovanca prepeljali na zdravljenje v mariborski klinični center. Po oskrbi so ga že pustili v domačo oskrbo.

Vse je zakuhal dolgouhec
Franc Krivec,
starešina Lovske družine Sv. Jurij, je za Žurnal24 pojasnil, da je šlo za splet nesrečnih okoliščin. Med lovom na malo divjad so lovci, vsi označeni z odsevniki, hodili v vzporedni vrsti, ko je nenadoma pred enega od njih skočil zajec. Lovec je na hitro pritisnil petelina, ob tem pa spregledal kolega, ki je bil oddaljen 50 metrov in mu je telo razen noge zakrivala debela bukev.

K sreči je bila razdalja že dobršna, zato so šibre iz naboja zgubile dobršen del moči, pa tudi strel je bil usmerjen bolj proti tlom, je srečni razplet nesrečnega dogodka razložil Krivec.

Lovcu je v spomin na dogodek v nogi ostalo nekaj šiber, ki mu jih v bolnišnici niso mogli odstraniti, na domu pa ga je že tudi obiskal povzročitelj poškodbe, nam je povedal Krivec in dodal, da je bila to prva tovrstna nesreča v njegovem 40-letnem članstvu pri omenjeni družini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.