Slovenija
29 ogledov

Namesto vode prah

Kopališče Kolezija je po zaprtju za določen čas postala zbirališče skejterjev. ( Žurnal24 main
Kopališča. Zunanji bazeni v Ljubljani že sprejemajo prve kopalce, Kolezija pa še vedno le sprehajalce.

“Trenutno še potekajo pogajanja za izdelavo projektne dokumentacije za gradnjo nove Kolezije,” je o stanju projekta obnove kopališča Kolezija povedal Marko Kolenc, načelnik oddelka za šport na Mestni občini Ljubljana (MOL). Predvidoma v enem letu bodo po njegovih besedah vložili vlogo za pridobitev gradbenega dovoljenja. Načrtovano je bilo sicer, da bo kopališče prihodnje leto že obnovljeno.

 Cene dnevnih vstopnic za odraslega:

- Laguna - 14 evrov
- Kodeljevo - 7 evrov
- Ilirija - 6 evrov
- Atlantis - 14,6 evra (Svet doživetij) ali 15,7 evra (Termalni tempelj).

Želijo evropska sredstva
Ocena stroškov ostaja enaka, in sicer 14 milijonov evrov, je povedala Simona Remih, načelnica mestnega oddelka za ravnanje z nepremičninami. Zmagovalna arhitekturna rešitev biroja Ravnikar - Potokar med drugim predvideva odprt olimpijski bazen, otroška in športna igrišča, center dobrega počutja ter restavracijo.

Na vprašanje, kako kaže z načrtovanim javno-zasebnim partnerstvom, je Remihova odgovorila, da pričakujejo sofinanciranje iz evropskih oziroma državnih sredstev. Za evropska so sicer neuspešno kandidirali pred dvema letoma. “Po vpogledu v razpisno dokumentacijo ter preostale vloge na razpis ministrstva za šolstvo in šport smo se odločili, da se pritožimo na upravno sodišče,” je dodal Kolenc.

Kopališča že odprta
Delujoča mestna in obmestna kopališča pa so večinoma že odprta. Od danes je tako kopanje mogoče na letnem kopališču Kamnik, kjer sprejmejo do 1.100 obiskovalcev. Včeraj je sezono začel domžalski bazen, kjer vstopnina za celo leto za odraslega stane 30 evrov. Odprt je tudi zunanji bazen Kodeljevo, kjer je bil obisk prve štiri dni po besedah Alojza Mavriča z Zavoda Tivoli malce slabši. “Pozna se, da so še šola in predavanja. Za kopališča je udarni val, ko se začnejo šolske počitnice,” je razložil. Kopališče, ki sprejme do 2.200 ljudi, bo odprto do konca avgusta, ko bodo začeli priprave na zimsko sezono.

Tudi na kopališču Laguna večji obisk pričakujejo v naslednjih dveh tednih, kopanje pa bo predvidoma mogoče do začetka septembra.

Do 20. junija se bodo obiskovalci še lahko kopali v Centralnem kopališču Tivoli, nato pa sledijo vzdrževalna dela in adaptacije. Za rekreacijo ga bodo znova odprli konec septembra, na začetku septembra pa bo znova odprt tudi bazen fakultete za šport. Kopanje v Vodnem mestu Atlantis je mogoče vse leto.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.