Slovenija
24 ogledov

Napačno parkiranje prikrivajo z odstranjevanjem tablic

Kazen za parkiranje Shutterstock
Ljubljanski mestni redarji opazili več primerov, ko hočejo posamezniki to, da so narobe parkirali, prikriti s tem, da z avtomobila odstranijo tablice ali jih zamenjajo z drugimi.

Najti prosto parkirno mesto v Ljubljani zna biti včasih pravi podvig. Nekateri lastniki, ki vedo, da so napačno parkirali, pa poskušajo na "inovativen" način prikriti, da so storili prekršek.  Ljubljanski mestni redarji so v zadnjem času zaznali več primerov, da so bile z avtomobila odstranjene registrske tablice ali pa nameščene napačne.

"Lastnik vozila je ob nepravilnem parkiranju odstranil registrske tablice, da ne bi ugotovili lastništva vozila. Ker pa je bilo vozilo parkirano na mestu, kjer je oviralo ostale udeležence v cestnem prometu, je bilo odstranjeno s pajkom (parkiranje na pločniku). Ob prevzemu vozila se mora oseba identificirati in predložiti osebne dokumente, s tem pa je bil tudi ugotovljen dejanski kršitelj," so konkreten primer opisali na Mestnem redarstvu Mestne občine Ljubljana. 

Zoper kršitelja steče prekrškovni postopek, take primere razrešujejo na podlagi zbiranja obvestil, preverjanja podatkov v evidencah, s pridobivanjem izjav in listi.

Komentarjev 5
  • Boschtjan Zupanchich 06:47 26.julij 2013.

    ;)

  • Sebastjan Kroflič 21:41 25.julij 2013.

    Očitno bomo morali poleg tablic še gume dol odviti, da ne bodo mogli s pajkom nalagat...

  • zic 20:48 25.julij 2013.

    ha ha, kaj se ne spomnejo....pa folk se more znajdt če hoče v tej zloveniji preživet...samo jemljejo, kje naj folk dobi cash???