Slovenija
17 ogledov

Napad na Lafarge

(Foto: Lafarge) Žurnal24 main
Ponoči so neznanci razbili štiri okna na poslopju Lafarge Cementa. Kot so sporočili iz Lafarga, so bila okna poškodovana s strelnim orožjem, na policiji pa to zanikajo.

Ponoči naj bi nekdo razbil štiri okna na poslopju Lafarge Cementa, so sporočili s Policijske uprave  (PU) Ljubljana.

Policija primer še preiskuje, Sebastjan Juhant s PU Ljubljana pa nam je povedal, da ni šlo za uporabo strelnega orožja.

Streljali so
Iz Lafarge Cementa so nam sporočili drugače. Po njihovih besedah naj bi neznanci uporabili strelno orožje. "Zaposleni, ki so prihajali danes zjutraj na delo v upravno zgradbo trboveljske cementarne, so opazili polomljena stekla na upravni zgradbi Lafarga. Po natančnejšem ogledu škode je bilo ugotovljeno, da so jo povzročile krogle, izstreljene iz neznanega orožja. Na srečo v času streljanja v zgradbi še ni bilo zaposlenih, zato človeška življenja niso bila neposredno ogrožena."

Danes so po posredovanju inšpektorice v cementarni le začeli ustavljati sežiganje odpadkov. Več TUKAJ.

Grožnje niso rešitev
Zaradi nedavnega primera vodstvo cementarne ostro obsoja to odkrito grožnjo zaposlenim v cementarni in hkrati tudi tiste, ki so z odkritim sovražnim govorom ter z neprestanim zavajanjem javnosti glede delovanja cementarne tovrstna dejanja posredno ali neposredno spodbujali.

Opozarjajo na to, da se je ena izmed groženj v medijih glasila tako: "Poglejte, če je ne bodo ustavili inšpektorji, jo bomo ljudje. Izkazalo se je, da tovrstne grožnje v stilu medijskih hujskanj, da naj ljudje 'vzamejo zakon v svoje roke' in podobne izjave vodijo k nasilnim dejanjem."

Varovanje zaposlenih
Vodstvo Lafarge Cementa se je odločilo, da bo, dokler dejanje ter motivi za napad niso v celoti raziskani, naredilo vse, kar je v njegovi moči, da zaščiti zaposlene in njihove družine, katerih življenja bi lahko bila celo ogrožena zaradi zadnjih dogajanj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.