Slovenija
37 ogledov

Napad na založbi

Dallas Records Saša Despot
Izdajalci. Komu sta se naši največji založbi tako zamerili, da so jima vandalizirali sedež?

V noči na petek se je na vhodnih vratih založniške hiše Nika Records na Knezovi ulici pojavil napis Izdajalci, ki bi ga pri Niki, kot pravi direktor založbe Darjo Rot, lahko razumeli tudi kot grožnjo. Enako naj bi se v noči na ponedeljek zgodilo založbi Dallas Records Gorana Lisice - Foxa, ki ima svoj sedež na Mirju.

Kdo je storilec, ni jasno

Pri Niki so žaljivi napis že odstranili, po Rotovih besedah pa fotografijo vandalizma še vedno hranijo na ljubljanski policiji. Kdo je storilec, za zdaj ni jasno, na vprašanje, ali je Nika trenutno s kom v sporu, pa Rot odgovarja: “S Sazasom. Več stvari je.” V konfliktu z organizacijo je založba po njegovih besedah zaradi nadomestil, vložene so tudi prijave na urad za varstvo konkurence, urad za intelektualno lastnino in tujim založnikom. Rot sicer še čaka na izsledke policijske preiskave.

Nika Records | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Dallas za zdaj molči

Vprašanja v zvezi z vandalizmom smo naslovili tudi na direktorja založbe Lisico, a odgovorov do zaključka redakcije nismo dobili. Ob tem spomnimo, da se je zaradi spora s Sazasom na sodišču že znašel tudi Dallas.

Na sedežu založbe Nika Records so po besedah direktorja založbe Darja Rota napis z vhodnih vrat že odstranili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.