Slovenija
22 ogledov

Napadel policista

Žurnal24 main
Policista med patruljo na Ptuju opazila nenavadno zamaskiranega moškega. Pred njima je začel bežati, ko sta ga zaustavila, ju je popršil v obraz.

V bližini ene izmed ptujskih trgovin sta policista med redno patruljo opazila moškega, ki je bil oblečen v temnejšo bundo, na glavi je imel črno kapo s ščitnikom in smučarsko podkapo z izrezom za oči, na rokah pa črne rokavice.

Moški je pred policistoma začel bežati; ko sta ga dohitela, se je nenadoma obrnil in enega izmed policistov s plinskim razpršilcem popršil v obraz ter ga odrinil, tako da je policist padel na tla, moški pa je spet zbežal. "Dohitel ga je drugi policist, ki ga je s strokovnim prijemom podrl na tla. Med upiranjem je tudi drugega policista popršil v obraz,“ je povedal Bartolo Lampret z mariborske policijske uprave. Policista sta nato moškega obvladala in ga vklenila v lisice.

"Pri moškem sta policista našla plastično pištolo,“ je dodal Lampret. Moškega so pridržali na policiji, zaradi suma storitve kaznivih dejanj preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi bodo zoper njega podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.

Policista sta bila zaradi intervencije lahko telesno poškodovana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.