Slovenija
129 ogledov

Napadli Popoviča in njegovega sina

primorska 22.12.2010, koper, boris popovic, foto barbara milavec primorska 22.12.2010, koper, boris popovic, foto barbara milavec
Po soočenju obalnih kandidatov za župane posredovali policisti. Udeleženci soočenja so skušali fizično obračunati z Borisom Popovičem in njegovim sinom. Bossman zanika, da bi incident povzročili Socialni demokrati.

Koprski policisti so morali v torek pozno zvečer posredovati v hotelu Slovenija v Portorožu, kjer je potekalo soočenje primorskih kandidatov za župane.

"Po soočenju kandidatov za župane je prišlo v hotel nekaj oseb, ki so z enim od kandidatov skušale fizično obračunati, izrečenih pa je bilo tudi nekaj ostrih besed. Policisti so kandidata, ki se je počutil vznemirjenega, pospremili iz hotela. Nekatere kršitelje so izsledili že zvečer in z njimi tudi opravili razgovore, nekaj razgovorov pa morajo za razjasnitev okoliščin še opraviti. Po vseh zbranih ugotovitvah bodo policisti ustrezno ukrepali," napovedujejo na koprski policijski upravi.

Po naših neuradnih podatkih so incident povzročili podporniki piranskega župana Petra Bossmana, ki jim je vabila za soočenje priskrbela stranka SD. Na soočenje so lahko prišli le tisti, ki so dobili strankarska vabila. Nekaj udeležencev je po soočenju napadlo kandidata Borisa Popoviča in njegovega 14-letnega sina.

"To je bil vnaprej pripravljen napad. Gre za ulično mafijo, pretepače, ki obvladujejo mesto Koper," je povedal Sebastjan Jeretič, kandidat za župana v Piranu.

Bossman: Ne bomo se pustili zvleči v blato

"Seznanjen sem, da naj bi se po včerajšnjem soočenju županskih kandidatov v Portorožu Boris Popovič zapletel v nek incident. Kaj, zakaj in ali sploh se je kaj zgodilo, ne vem. Tam je bilo dovolj kamer, ki bodo kmalu razkrile resnico, " pa je povedal piranski župan Peter Bossman.

Bossman zagotavlja, da v incident Socialni demokrati (SD) niso bili vpleteni. "Niti posredno niti neposredno. Naša kampanja ostaja čista in pozitivna. Imamo najboljši program in ekipo in se ne bomo pustili zvleči v blato, v katerem se tako radi valjajo (dobro počutijo) nekateri naši politični tekmeci."

Popovič pa za incident krivi podjetnika, lastnika številnih gostinskih lokalov v Portorožu Vejsila Hota, sicer strica piranske podžupanje Mejre Hot, ki je na listi SD kandidirala za poslanko na nedavnih parlamentarnih volitvah. Hot sicer Popovičeve očitke ostro zavrača.

Po naših informacijah sicer policija hujše ogroženosti Popoviča zaradi sinočnjega dogodka ni zaznala, domnevne kršitelje bodo sicer obravnavali, Popoviča pa za zdaj neuradno policija ne bo posebej varovala, saj zato ni razloga.

 

Komentarjev 2
  • Avatar čavez
    čavez 20:08 01.oktober 2014.

    So plavci takoj priletel da zaščitijo bodočega arestanta.

  • speris 12:48 01.oktober 2014.

    Vsi, ki zivijo v obcini Piran in niso sprani poznajo hote in njihovo ozadje in kdo se druzi z njimi tako da je to cisto mozno. Sicer pa se vsi politiki igrajo umazano igro.. Bossman pa je itak samo lutka.