Slovenija
27 ogledov

Napak vsaj še za 40 tisoč evrov

stajerska05.07.09...slovenska vojska...maribor...patrie...patria...oklepniki 8x8 Barbara Bradač
Za informacijski sistem že pet milijonov.

V Slovenski vojski (SV) in službi za logistiko na ministrstvu za obrambo (Mors) predlagajo, naj država prihodnje leto, tako kot že letos, najema zasebno informacijsko podjetje Processi. To za Mors izvaja vzdrževanje in posodabljanje informacijskega sistema Sap (Islog), zaradi česar jim bo država letos plačala skoraj 40 tisoč evrov.

Napake za 40 tisoč

A informatiki in nekateri drugi uslužbenci Morsa opozarjajo, da so za sistem, ki so ga na Morsu začeli razvijati leta 2005, in vse dosedanje nadgradnje do zdaj iz proračuna porabili že več kot pet milijonov evrov. Kljub temu se zaradi številnih pomanjkljivosti lahko uporablja le za vzdrževanje oklepnikov. Prihodnje leto ga želijo uporabljati še za vzdrževanje zrakoplovov.

Ker so informatiki na Morsu pri končnem uporabniškem testiranju lani v sistemu odkrili precej pomanjkljivosti in napak, bo treba sistem dodatno nadgraditi zato, da bo vzdrževanje zrakoplovov prek njega sploh mogoče. Prav te napake bi informatikom na Morsu na predlog SV pomagali odpravljati v Processih, za kar bi drugo leto spet prejeli 40 tisoč evrov. V podjetju se na telefonske klice nihče ni odzival. Zato ni jasno, kaj vse so do zdaj popravili v sistemu Islog.

Komentarjev 1
  • zic 11:13 13.oktober 2013.

    pa verjetno res niste mislili, da bo podjetje z vami kramljalo o resnih stvareh??? ravno tale video je za vas in si ga še enkrat oglejte (ste ga včeraj objavili)http://www.zurnal24.si/v-kozji-rog-ugnala-novinarko-clanek-208852