Slovenija
5 ogledov

Napake popravite na spletu

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Lastniki nepremičnin lahko na spletu spremenijo podatke o nepremičninah. Začel je teči 53-dnevni rok za pripombe.

Geodetska uprava RS (GURS) je zagnala aplikacijo, ki lastnikom nepremičnin omogoča spreminjanje podatkov o nepremičninah ter podajanje pripomb na poskusno izračunano vrednost. Od zagona aplikacije je podatke spremenilo okoli 600 uporabnikov, večji obisk pa pričakujejo v popoldanskih urah.
 
Najprej popravite napake
Aplikacija je na voljo na spletni strani www.obvescanje.si. Lastniki nepremičnin se v program prijavijo s kodo, ki so jo prejeli v obvestilu, in enotno matično številko občana oziroma matično številko podjetja. Vse nepravilne podatke lahko prek aplikacije popravijo, Gurs pa naj bi jih v enem dnevu obdelal.

Na Gursu opozarjajo, da naj lastniki najprej uredijo podatke, ki so napačni, šele nato naj podajo pripombo na vrednosti. Podatke o lastništvu, ki jih ni mogoče urediti prek spleta, morajo lastniki z dokazilom o lastništvu urediti v pisarnah geodetske uprave.

Obvestila je doslej že prejelo več kot 90 odstotkov lastnikov, ostali jih bodo predvidoma danes ali v torek.

Po besedah direktorja urada za nepremičnine Franca Ravniharja stavka javnega sektorja ne bo vplivala na obveščanje lastnikov nepremičnin. Poslovanje s strankami je zagotovoljeno v vseh pisarnah geodetske uprave po Sloveniji.

Pripombe do 25. novembra
Razgrnitev modelov vrednotenja po občinah bo trajala do 17. novembra. Lastniki bodo imeli čas za podajanje pripomb do 25. novembra. Pripombe, poslane po pošti, bodo sprejemali do 29. novembra. Če bo stavka vplivala na te postopke, bodo roke ustrezno podaljšali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.