Slovenija
65 ogledov

Napake pri javnem delu zanikajo

Lučila Hvala je prepričana, da nadzorniki nepravilnosti pri delu območne službe Žurnal24 main
Zavod za zaposlovanje. Nadzor ministrstva zaradi suma nepravilnosti pri javnem delu učne pomoči.

“Predmet nadzora je preverjanje pravilnosti izvajanja javnih del Učna pomoč v letu 2010. Nadzor je v teku, izsledki bodo predvidoma znani sredi februarja,” so povedali na ministrstvu za delo. Njegovi predstavniki so v območni službi Zavoda RS za zaposlovanje (ZRSZ) Nova Gorica in Mladinskem centru (MC) Nova Gorica v torek namreč opravili izredni nadzor.

Lučila Hvala, direktorica novogoriškega ZRSZ, je dejala, da se nadzor izvaja na podlagi pritožbe očeta brezposelne osebe, ki je v MC v sklopu javnih del nudila učno pomoč. “Oče trdi, da dela, ki jih je opravljala, niso v skladu z vsebino programa,” je dejala Hvala in dodala, da so tudi sami že dvakrat opravili nadzor, a nepravilnosti niso našli.

Sicer pa bo zaradi krčenja sredstev novogoriški ZRSZ za programe javnih del letos dobil polovico manj sredstev kot lani, okrog 400 tisoč, vanje pa vključil 66 brezposelnih (lani 146). “To vsekakor ni ugodno, saj se v javna dela vključujejo zlasti starejše osebe brez izobrazbe, teh pa je med brezposelnimi veliko,” je povedala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.