Slovenija
22 ogledov

Napeto na vrhu

(Foto: Dejan Mijovič) Žurnal24 main
Ministrstvo za obrambo. Na mizi dve odpovedi. Jelušičeva upa, da bo Krek umaknil odstopno izjavo.

Na jutrišnji seji bo vlada obravnavala analizo in odločila, kaj z vladnim letalom falcon 2000EX. “Vlada seveda lahko tudi ne odloči dokončno in zahteva še kaka dodatna pojasnila, ampak mislim, da se to ne bo zgodilo,” je dejal Uroš Krek, ki je na ministrstvu za obrambo odgovoren za projekt falcon. Po naših neuradnih informacijah se vlada nagiba k odločitvi, da letala ne odda v upravljanje, ampak ga uporablja sama.

Mors zanika odstop
Na ministrstvu za obrambo Mors so uradno potrdili, da sta odstopni izjavi podala državni sekretar Uroš Krek in generalni sekretar Boštjan Hodžič. Zanikali so, da bi odstopno izjavo podal tudi Igor Kotnik, niso pa potrdili, da naj bi Krek tudi po odstopu ostal na ministrstvu.

Preko pooblastil
Ali je v vrhu slovenske vojske prišlo do prekoračitve pooblastil, je eno od glavnih od vprašanj, na katerega odgovor zahteva predsednik odbora za obrambo Jerovšek, ki je za torek, ko se v Slovenijo vrne obrambna ministrica Jelušičeva, sklical izredno sejo odbora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.