Slovenija
11 ogledov

Napolnila bo proračun

Lekarna Ljubljana Saša Despot
Posel. MOL bo svoji "hčerki" zaračunala 6,2 milijona evrov za štiri nepremičnine.

Javni zavod Lekarna Ljubljana (LL) bo blagajno Mestne občine Ljubljana (MOL) napolnil s 6,2 milijona evrov, ker bo od svoje ustanoviteljice kupil štiri poslovne prostore, ki jih že zdaj uporablja – stavbo uprave na Komenskega ulici 11 in lekarn Bežigrad, Moste ter tiste pri šišenski knjižnici. Geodetska uprava sicer vrednost teh prostorov ocenjuje na 2,9 milijona evrov, kar je za 113 odstotkov manj od ocene sodnega cenilca Srečka Veseliča. Ta posel so včeraj potrdili tudi mestni svetniki.

Naj pocenijo zdravila

"Pri nas je shizofrena situacija, ko otrok kupuje od starša oziroma ustanovitelja," meni svetnica SDS Mojca Škrinjar. Tudi Breda Brezovar Papež iz SD ne vidi razlogov za ta posel: "Saj jih nihče ne meče iz teh prostorov. Zakaj bi javni zavod vlagal v zidove in ne v dejavnost?"

Meta Vesel Valentinčič iz Desusa predlaga, da se teh šest milijonov raje da v mestni proračun in nameni za zdravje ljudi: "Druga možnost je, da znižajo cene zdravil in svoje marže, če imajo preveč denarja" Še bolj kritičen je Miha Jazbinšek iz Zelenih Slovenije, ki je prepričan, da so vsi razlogi za sklenitev posla lažni. Na MOL namreč pravijo, da nepremičnine prodajajo tudi zato, da ne bi plačevali novega davka: "MOL že zdaj dva od teh prostorov daje v upravljanje in po novem zakonu bo upravljalec tisti, ki bo plačal davek." Po njegovem mnenju je motiv LL za nakup pridobitev hipotekarne osnove za kredite in "požiranje malih lekarn, kar se v Postojni že nezakonito dogaja".

Komentarjev 2
  • jons 10:34 10.december 2013.

    V redu, za posel vreden 2.9M€ plačajo več kot 2x preveč (6.2M€) v času krize! Zdaj naj pa še pojasnijo v kakšni obliki bo izvršeno plačilo in v kolikšnem času?

  • Zdene Iskra 08:52 10.december 2013.

    "113 odstotkov manj".??? Bo treba ponovno v osnovno šolo....