Slovenija
29243 ogledov

Napoved: Čaka nas za ta čas nenavadno vreme

vreme park sneg Profimedia
Temperature bodo krepko nad povprečjem, kaj nas čaka za praznike, pa še ni možno natančno napovedati.

"Počasi se bližamo polovici prazničnega decembra, zimsko vreme pa se za nekaj dni povsem poslavlja. Štart v meteorološko zimo je upravičil ime obdobja, saj smo imeli doslej kar nekaj vdorov polarnega zraka s sneženjem do nižin. Sedaj bomo pod vplivom južnih vetrov, ki prinašajo višje temperature, posledično odjugo ter tudi deževje, ki bo nekoliko bolj obilno s prihajajočo fronto v sredo," napovedujejo vremenoslovci portala Neurje.si.

Prevladovale bodo namreč višje temperature, čez dan med 6 in 10 stopinj Celzija, na Primorskem pa celo med 11 in 13°C. Jutranje temperature bodo od srede naprej ponekod prav tako nad lediščem. Nekoliko hladneje bo le v petek, a še to za kratek čas.

"Temperature bodo neobičajno krepko nad povprečjem," pojasnjujejo vremenoslovci.

Kako bo za božič?

"Veliko portalov in vremenskih strani se že ukvarja s napovedmi sneženja in možnosti snežne odeje za obdobje Božiča. Naj samo omenimo, da so take napovedi praktično nesmiselne in širijo dezinformacije tudi med mediji, saj so tovrstni vdori hladnejših zračnih mas iz polarnih predelov v ciklih, ki se zelo hitro spreminjajo," so jasni na portalu, kjer menijo, da je vsakršno dolgoročno napovedovanje nenatančno.

"Glede na trenutno stanje je res možnost večje ohladitve v srednji Evropi, ki bi MORDA nekaterim krajem za čas praznikov lahko prinesla sneženje, ampak je vseeno še predaleč za konkretne zaključke," sklenejo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.