Slovenija
12775 ogledov

Napoved: Prihaja sprememba vremena

Dež in veter Profimedia
Atlantske vremenske motnje bodo vse bolj vplivale tudi na vreme pri nas.

Agencija za okolje za danes napoveduje precej jasno vreme, po nekaterih nižinah v notranjosti države bo sprva megleno. "Na Primorskem bo pihala večinoma šibka burja," pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 11 do 14, na Primorskem do 19 stopinj Celzija."

Jutri bo na Primorskem jasno, še bo pihala šibka burja. Po nižinah v notranjosti bo zjutraj in dopoldne precej nizke oblačnosti ali megle, popoldne pa bo večinoma sončno. Jutranje temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem do 7, najvišje dnevne od 10 do 15, na Primorskem do 18 stopinj Celzija.

V petek bo na Primorskem pretežno jasno, burja bo ponehala. Drugod bo delno jasno, predvsem zjutraj in dopoldne se bo po nižinah marsikje zadrževala megla ali nizka oblačnost.

Jutranja megla Prognoza Slovenija Podrobnejša napoved: Takšno vreme nas čaka za krompirjeve počitnice

V soboto bo oblačnost naraščala, a bo še večinoma suho.

"Nad srednjo in južno Evropo je območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "Od severovzhoda priteka k nam nekoliko hladnejši in v spodnjih plasteh ozračja razmeroma vlažen zrak."

Od 30. oktobra do 4. novembra

Sprva bomo še na obrobju območja visokega zračnega tlaka s središčem nad vzhodno Evropo, od ponedeljka naprej pa bodo atlantske vremenske motnje vse bolj vplivale tudi na vreme na območju Alp in severnega Sredozemlja.

 | Avtor:

V soboto in nedeljo se bo oblačnost pri nas že povečala, a bo še prevladovalo suho vreme. Od ponedeljka do četrtka kaže na oblačno vreme z občasnim dežjem.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.