Slovenija
19 ogledov

Napoved stavke: "Gasilci imamo srce, vlada ga nima"

Gasilec Žurnal24 main
Stavkali bodo tudi poklicni gasilci. Kot pojasnjuje predsednik sindikata Aleksander Ogrizek, jim je država vzela že nesorazmerja, napredovanja in bonifikacijo, sedaj pa jim želi še malico, potne stroške in dopust. "Življenje ne bo ogroženo, gasilci imamo srce, vlada ga nima," še pravi o stavki.

Danes je svojo udeležbo na stavki, ki je napovedana za 18. april, napovedal tudi Sindikat poklicnih gasilcev Slovenije, ki ima okoli 500 članov.

Kot pojasnjuje gasilec in vodja sindikata Aleksander Ogrizek, so se za stavko odločili, ker je "vlada pomešala hruške in jabolka, sploh pa te uniformirane uslužbence". Poklicni gasilec že deset let daje tej nenasitni državi, je prepričan sogovornik.

"Vzeli so nam nesorazmerja, vzeli so nam napredovanja, pred leti so nam vzeli bonifikacijo, ukinili so vojne veterane. Naša država se ne zaveda, da imamo gasilci tudi invalide, ki so med delom izgubili noge in so sedaj v pokoju," nadaljuje. Poleg tega želi vlada poklicnim gasilcem vzeti regres, malico, potne stroške in dopust, še pravi Ogrizek in dodaja: "To je nedopustno!"

Ukrepov, ki jih je vlada predlagala v sredo, zato ne morejo sprejeti. "Ne le mi, tudi nekateri drugi javni uslužbenci. Ne delajo razlike, vse dajejo v isti koš. Gasilce potrebujejo samo takrat, ko je nuja, ko vsi drugi odpovedo," še opozarja gasilec.

Varnost ne bo ogrožena

In kako bo z varnostjo? "Tako daleč, da bi bila varnost ogrožena, se ne smemo spustiti. Ampak pokazati moramo, da smo gasilci preveč zapostavljeni. Enkrat si moramo naliti čistega vina," je prepričan predsednik sindikata.

Sicer pa življenje ne bo ogroženo, zagotavlja sogovornik. "Gasilci imamo srce, vlada ga nima," sklene Ogrizek.

Stavkalo jih bo 80 tisoč

Danes ob 12. uri se bo stavki uradno pridružil Sindikat policistov Slovenije.

Sodelovanje v stavki javnega sektorja je do sedaj napovedalo že 20 sindikatov, sedem pa se jih o pridružitvi stavki še odloča. To pa pomeni, da bo v morebitni stavki 18. aprila sodelovalo približno 80 tisoč javnih uslužbencev.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.