Slovenija
77597 ogledov

Napoved vremena: Lepa jesen, a prihaja huda zima

jesen Profimedia
Pred nami so topli in sončni dnevi. Ljudski vremenar opozarja, da nas čaka huda in ostra zima.

Pred nami je še en vremensko lep dan. Čez dan se bo razjasnilo, najvišje dnevne temperature pa se bodo gibale od 19 do 23 °C, na Primorskem okoli 25 °C. Sobotno jutro bo, tako kot današnje, po nižinah megleno. Čez dan bo jasno, z najvišjimi dnevnimi temperaturami od 21 do 25 °C.  

Podobno vreme lahko pričakujemo tudi v nedeljo. Zjutraj bo ponekod po nižinah megla. Čez dan bo sprva sončno in zelo toplo, popoldne ali zvečer pa se bo oblačnost od severovzhoda povečala. Zapihal bo veter vzhodnih smeri, na Primorskem zvečer burja, pravijo na agenciji za okolje. 

"V noči na ponedeljek bodo predvsem v severni Sloveniji prehodno možne manjše krajevne padavine. V ponedeljek bo povečini sončno in nekoliko hladneje," opišejo vremensko dogajanje iz nedelje na ponedeljek. "Od ponedeljka do prihodnje sobote kaže na sončno in zelo toplo vreme za ta letni čas. Popoldanske temperature bodo od 20 do 25 °C, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla," pojasnjujejo na agenciji. 

jurček, jesen, gozd | Avtor: M. Ha. M. Ha.

Bomo imeli bel božič?

Nekateri pa že pogledujejo proti zimi. Dušan Kaplan, ljubiteljski vremenar in pisec vremenske pratike, je za 24UR Zvečer dejal, da lahko okoli 20. oz. 25. oktobra pričakujemo, da se bodo temperature spustile. Ob tem je dejal, da nas v primeru, da se zavleče do vseh svetih, pozimi čakajo zameti. 

Na ostro in hudo zimo po njegovih besedah kaže tudi vreme na Mihaela, ki je bil 29. Septembra. Takrat je bila noč kristalno jasna, kar po Kaplanovih besedah pomeni hudo in ostro zimo. O tem kakšen bo božič, je prezgodaj govoriti. Odgovor na to bi lahko dobili novembra, ko godujejo Martin, Katarina in Andrej. Prvi znak, da bi božič lahko bil mrzel in suh, pa je dal Jakob (25. julij), ki je bil vroč in suh.

Kaplan je za omenjeno oddajo izrazil pričakovanje, da bo letošnja zima ponudila nekaj več snega, kot smo ga vajeni. Kot pravi, se je treba pripraviti in nabrusiti lopate.

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 23
  • Avatar bobnar53
    bobnar53 21:16 06.oktober 2023.

    Kar bo prognoziral vedeževalec Blaž tako bo!! Tale je pa mal sam od sebe prepisoval, če ne bo tko, bo pa tko?? To znam tut jest napovedat in to brez zapiskov po enmu litru Jim Beama!!

  • GarBollo001 18:18 06.oktober 2023.

    Ja. Spomnimo se spomladanske napovedi poletja: suša in ekstremno vroče. Dežja in poplav ni nihče napovedal.

  • Ocvirke 11:50 06.oktober 2023.

    Vsako leto isto trobi...ampak enkrat bo trofo in takrat bo car...