Slovenija
43 ogledov

Napovedali spremembe za zavetišča

slovenija 18.12.09, Polona Samec, pes, zavetisce za zivali, horjul, pasji hotel, Anže Petkovšek
Kar predlaga uprava, v zavetišču Meli že izvajajo, imajo pa svoje predloge za spremembe.

"Poglavitne spremembe zakonodaje pri delovanju zavetišč bodo temeljile na zmanjševanju administrativega bremena sodelujočih v postopkih skrbi za zapuščene živali," pojasnjujejo na upravi za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin. Tako bo omogočen dostop do podatkov o lastniku živali tudi zaposlenim v zavetiščih. Poleg tega so spremembe, ki jih načrtujejo letos, usmerjene k boljšemu nadzoru skrbi za zapuščene živali. Zavetišča bodo morala o številu oskrbljenih živali dvakrat na leto poročati občinam, enkrat na leto pa upravi.

Zaposleni v zavetišču Meli Center imajo že eno leto omogočen dostop do podatkov o lastniku živali, ker je tako od veterinarske uprave zahteval vodja zavetišča Dušan Hajdinjak. Poleg tega občine že zdaj od njih dobijo mesečna poročila o delu zavetišča. "Tu ni tople vode," pravi. Predlaga pa posodobitev enotnega cenika oskrbe živali in da bi zavetišča delovala kot javna služba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.