Slovenija
11 ogledov

Napovedali "točo z jajci"

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Študenti so v pozivu k demonstracijam napovedali "točo v velikosti jajc".

Na včerajšnjih demonstracijah je stavbo parlamenta oklestila toča, "debela kot jajce". V biltenu, v katerem so dijaki in študenti pozivali k demonstracijam, so pod vremensko napovedjo zapisali: "V sredo, 19. 5., bo po večini sončno s spremenljivo oblačnostjo. V osrednji Sloveniji lahko pričakujemo nenadne plohe, predvsem na območju ožjega centra Ljubljane pa je možna tudi toča v velikosti jajc."

V biometeorološki napovedi so zapisali, da bo "vremenski vpliv obremenilen, veliko ljudi pa bo imelo z vremenom povezane težave. Najbolj obremenjeni bodo vremensko občutljivi politiki."

Željko Milovanovič iz ŠOUL-a nam je že v torek razložil, da so vsebino letaka pripravili organizatorji protesta. Katja Šoba, predsednica ŠOS-a, je sicer včeraj za zurnal24.si izjavila, da so udeležence pozivali k mirnemu protestiranju, kar je v popolnem nasprotju z omenjenim biltenom.

Za komentar smo poprosili tudi ŠOS, njihov odgovor pa še čakamo. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.