Slovenija
3559 ogledov

Napovedani novi protesti, to sporoča policija

Protest Saša Despot
Se obetajo novi protesti? Policija opozarja, da bo nadzirala dogajanje.

V javnosti je bilo zaznati več pozivov na shoda v Ljubljani, ki bi naj bi potekala danes in jutri. Z ljubljanske policijske uprave so poslali opozorilo, da bo policija nadzirala spoštovanje veljavnih odlokov za preprečevanje širjenja nalezljive bolezni in v primeru ugotovljenih kršitev ustrezno ukrepala.

Protest Ljubljana Slovenija Nasilni protesti, policija uporabila vodni top. Oglasil se je Janša.

Območje, kjer bo zaznan morebitni shod, ter konkretni postopki s policisti, bodo videonadzorovani."Poudarjamo, da ne posegamo v pravice posameznikom do zbiranja in svobode izražanja, vendar pa je potrebno razumeti, da so odrejeni ukrepi izjemnega pomena za zdravje vseh nas in jih je potrebno upoštevati. Vse pozivamo, da ravnajo odgovorno in spoštujejo ukrepe za zajezitev epidemije koronavirusa, tako zaradi sebe kot tudi zaradi drugih," še piše v sporočilu za javnost PU Ljubjana. 

Protesti tudi danes?

V zadnjem času je sicer na precej polemik na družbenih omrežjih naletel poziv poslanca SD Matjaža Nemca, ki je na Twitterju zapisal, da naj bi se danes zgodil naslednji nasilni incident in se vprašal, ali bodo pristojni naredili vse, da se nasilje prepreči.

Na slednje se je med drugim odzval predsednik vlade Janez Janša, ki je na Twitterju zapisal, da je do zdaj Nemec edini, ki je napovedal nasilne proteste. Poslanec SNS Zmago Jelinčič pa se je vprašal, od kje Nemcu podatek, da bo protest in da bo nasilen.

Kdo naj bi domnevni današnji protest organiziral, ni znano, je pa policija na družbenih omrežjih zaznala nekatere specifične informacije, zato so v Ljubljani že okrepili policijsko prisotnost. Kot so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, pa je v središču prestolnice zaenkrat mirno.

Vračajo se petkovi protesti

Se pa na ulice vračajo petkovi protestniki, ki bodo tokrat namesto na kolesa sedli v avtomobile. Predstavniki protestnega gibanja namreč na družbenih omrežjih vabijo na protest pod sloganom Z dveh koles na štiri. Protestniki naj bi tako v petek ob 19. uri z avtomobili zaokrožili po mestnih ulicah. "Povsem varno, zdravstveno odgovorno, vendar glasno in neustavljivo," je na družbenem omrežju Facebook zapisal predstavnik gibanja Jaša Jenull.

dezurni@zurnal24.si


 

Komentarjev 22
  • Žurnalček 11:58 27.november 2020.

    Policija potrebuje paint ball puške ! Tako se označijo npr. z oranžno barvo vsi , ki so naredili prekršek po KZ , nakar jih obveščevalci v civilu potem polovijo, ko zapuščajo demonstracije ! Če oblačilo odvrže , še zmeraj ostane policiji DNK!

  • Naklonsky 09:27 27.november 2020.

    Pa zakaj, za vraga, te jenulove fuknjence enkrat za vselej ne f*knejo v zapor? Ali vsaj v umobolnico?

  • ode 08:09 27.november 2020.

    Malo se je ohladilo, pa bodo s hladnih koles prešaltali v tople avtomobile, s katerimi se bodo vozili kar tako in ovirali promet. Gorivo jim itak plača država. Se pravi, da imajo državni zajedalci denarja, kot pečka. Dobro bi bilo ...prikaži več posneti tudi, s kakšnimi avtomobili se bo kdo vozil.