Slovenija
5284 ogledov

Končno znano, kdo je novi šef policije

Boštjan Poklukar Saša Despot predstavitev kandidata za ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja pred odborom DZ za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo
Po imenovanju Boštjana Poklukarja policija dobila novega generalnega direktorja.

Novi minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar je aktualnemu v. d. direktorja Boštjanu Lindavu na jutranjem sestanku že sporočil odločitev o zamenjavi v vrhu policije, poroča več medijev. Menjava je sicer pričakovana.

Novi direktor policije bo Senad Jušić. Jušić je višji policijski svetnik na Generalni policijski upravi. V preteklosti je bil med drugim pomočnik vodje sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Koper.

Za favorita za Lindavovega naslednika je sicer veljal Darko Muženič, direktor Nacionalnega preiskovalnega urada.  

Lindav je funkcijo od junija lani opravljal kot vršilec dolžnosti. Znano je, da je bil Lindav v nemilosti vlade Roberta Goloba, ker naj ne bi poskrbel za depolitizacijo v policiji. Ob odstopu ministrice Bobnar je Lindav podprl ministrico, ki je vlado obtožila političnih pritiskov.

Poklukar naj bi sicer svojo novo ožjo ekipo predstavil po današnji seji vlade. Po informacijah STA se obeta več kadrovskih menjav.

Za zdaj je znano, da je Boštjan Poklukar, ki je zasedel mesto ministra za notranje zadeve po odstopu Tatjane Bobnar, za državno sekretarko obdržal pravnico in nekdanjo poslanko LMŠ Tino Heferle. Drugi državni sekretar Branko Lobnikar se je medtem vrnil na mariborsko fakulteto za varnostne vede, kjer je delal pred prihodom na položaj državnega sekretarja.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 20
  • lojs 12:08 23.februar 2023.

    eni so res taki šupki, da si niti tega nadimka ne zaslužijo ... tisto poročilo, ki ga je lindav pripravil nedolgo nazaj je bilo tako žaljivo za policijo, da bi po vsej zdravi pameti (ki jo verjetno nima), moral odstopiti ...prikaži več ... ampak ne, on čaka, da ga naslednji šef brcne v rit ... očitno je vicev o policajih še premalo, butalci

  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 11:57 23.februar 2023.

    Senad ima brata dvojčka Sejad-a, tak da bota lahko kr oba vodla Slovensko policijo... Vauuuu to pa je napredek...

  • Stane Adamič 11:42 23.februar 2023.

    Črnčec je začel pripravljati teren, da se ustavijo vse preiskave v GEN-I. Kot se govori je zmanjakalo na desetine miljonov, zato pa Golob prepušča vladanje drugim, predvsem levici sam pa pripravlja teren za prihvatizacijo GEN-I. Ljudje pa plešejo in pojejo ...prikaži več "SAM, DA NI JANŠA".