Slovenija
17 ogledov

Napoveduje nove dokaze

“Senat nas postavlja v absurden položaj, da moramo dokazovati svojo nedolžnost,” Žurnal24 main
Sodišče. Matoz v Popovičevem sojenju zahteval izločitev senata.

“Senat je sprejel sklep, da se moji dokazni predlogi zavrnejo. Ker je šlo za očitno kršitev pravice do obrambe, smo predlagali izločitev celotnega senata,” je povedal Franci Matoz, odvetnik koprskega župana Borisa Popoviča, po včerajšnji sodni obravnavi v zadevi utaje davkov in napovedal nove dokaze na jutrišnji obravnavi.

Zaslišanja Osivnika ne bo
Senat je najprej sprejel odločitev, da bo o dokaznih predlogih o vnovičnem zaslišanju priče Hrvoja Osivnika in sprejetju njegovega pisma kot novega dokaza odločal po zaključnem govoru Matoza. Vendar se Matoz s to odločitvijo ni strinjal, saj bi – ob upoštevanju novih dokazov – njegov zaključni govor potekal v drugačni smeri kot sicer. Zato je predlagal, naj senat o predlogu odloči takoj, ta pa je predloge o vnovičnem zaslišanju Osivnika po posvetovanju zavrnil.

Za izločitev celotnega senata
Popovičeva obramba je zaradi – po njihovem mnenju – pristranskosti sodnice, ki je že zavrnila predloge po imenovanju novega davčnega izvedenca in mnenja Rada Pezdirja, predlagala izločitev celotnega senata. “Glede na dejstvo, da smo pričakovali, da bo tožilstvo podkrepilo svoje obtožbe in da se je v zaključni besedi opiralo na resničnost izpovedi kriminalista Muženiča, ki pa je bila neresnična, smo dokaze predlagali sami,” dodaja Matoz.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.