Slovenija
25 ogledov

Naprave pred priklopom osušite!

V najbolj kriznem obdobju je bilo okoli 3600 odjemalcev brez električne energije
1/3
Žurnal24 main
Popoldne je Elektro Ljubljana začel postopoma priklapljati elektriko. "Z električnimi napravami ravnajte tako, kot da so pod napetostjo," opozarjajo. "Pred priklopom jih je potrebno očistiti in osušiti."
Krizni telefon
Elektro Ljubljana odjemalce obvešča, da bo dobava električne energije vzpostavljena takoj, ko bodo to dovoljevale razmere na terenu ter bodo priklopi varni. Telefonska številka kriznega štaba je: 01 230 42 55.

Okoli 15. ure je Elektro Ljubljana pričel postopoma priklapljati posamezne odcepe električnega omrežja na področjih, ki so bili prizadeti v poplavah. Vsem prizadetim odjemalcem priporoča, da izključijo vse varovalke prizadetih tokokrogov ter vse prizadete električne aparate iz vtičnic. "Z električnimi napravami ravnajte tako, kot da so pod napetostjo," so opozorili. "Vse električne aparate, ki so bili poplavljeni, je potrebno pred ponovnim vklopom temeljito očistiti in osušiti."

Kot svetujejo v Elektro Ljubljana, po povratku elektrike postopoma priklapljajte posamezne tokokroge. "V primeru izpada varovalke prizadetega tokokroga je potrebno dodatno osušiti prizadete prostore, predvsem na mestih, kjer potekajo inštalacijski vodi," pojasnjujejo in svetujejo, da se v primeru, da se izpad po osušitvi ponovi, pokličete vrzdževalca elekrtrične inštalacije.

 

Brez električne energije je bilo ob 22. uri še okoli 600 odjemalcev Elektra ljubljana.

Iz preventivnih razlogov je bilo ob 22. uri   izklopljenih še 15 transformatorskih postaj, od tega dve na področju Viča, ena na področju Vrhnike in šest na področju Novega mesta, kjer so se težave pojavile šele v večernih urah..

 

Na področju LJUBLJANE so izklopljene naslednje transformatorske postaje:
TP Avtoline Tržaška (predvsem negospodinjski - ostali odjem)
TP Tržaška 287 (izklopljen samo en TR)


 

NA PODROČJU KOČEVJA so izklopljene naslednje transformatorske postaje:
TP Dom ostarelih Videm,
TP Pri cerkvi Struge
TP Raplovo
TP Raplovo Sever
TP Tržič
TP Podtabor

NA PODROČJU OKOLICE LJUBLJANE:
TP Podpeč GTP Hoja-Vrhnika
 
NA PODROČJU NOVEGA MESTA:
TP Roje
TP Drama
TP Hrvaški Brod
TP Hudorovič
TP Mršeča vas
TP Zameško

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.