Slovenija
33 ogledov

Naprodaj delnice NLB

nlb Žurnal24 main
NLB bo konec tedna začela drugi krog prodaje novoizdanih delnic, ki so namenjene javnosti (domačim in tujim fizičnim in pravnim osebam).
 

Informacije

Več informacij o javni prodaji delnic lahko dobite na spletni strani www.nlb.si, elektronskem naslovu services@nlb.si, brezplačni telefonski številki 080 15 85 in telefonski številki 01/477 20 00. Oglasi. NLB bo javno prodajo delnic oglaševala tudi s televizijskimi in tiskanimi oglasi, kampanja pa se tako kot prodaja začne jutri. Koliko denarja so namenili zanjo, niso želeli razkriti.

Fizične in pravne osebe bodo lahko v drugem krogu dokapitalizacije kupile 471.696 delnic Nove ljubljanske banke (NLB) po ceni 334 evrov. Toliko jih je namreč ostalo neprodanih v prvem krogu 300-milijonske dokapitalizacije naše največje banke. Možnost vplačila novoizdanih delnic je v prvem krogu izkoristilo 136 od 575 delničarjev, ki so bili do vplačila upravičeni, od tega je bilo 45 pravnih in 91 fizičnih oseb. Nevplačanih je tako ostalo 47,5 odstotka novoizdanih delnic. "Rezultati prvega kroga so pričakovani, saj sta KBC in EBRD že vnaprej povedali, da ne bosta sodelovali," je pojasnil David Benedek, direktor zakladništva pri NLB. Poudaril je še, da je cena, za katero nekateri ocenjujejo, da je razmeroma visoka, po dokapitalizaciji le 2,15-kratnik knjigovodske vrednosti Skupine NLB, po dokapitalizaciji pa bo knjigovodska vrednost delnice 155,4 evra.

Ne pozabite davčne
Fizične in pravne osebe bodo delnice lahko vpisale v 61 poslovalnicah NLB v njihovem delovnem času. Le 29. maja, ko je zadnji dan vpisovanja, bodo tiste, ki sicer delajo do 12. ure, delo podaljšale za eno uro. Vsak bo lahko vplačal največ 250 delnic v skupni vrednosti 83.500 evrov. Fizične osebe morajo imeti s seboj osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list), davčno številko in številko transakcijskega računa. Vpisane delnice je treba vplačati naslednji dan po vpisu, če boste z vpisom čakali na zadnji dan, pa jih boste morali vplačati še isti dan. Če bo vplačil več, kot je razpoložljivih delnic, se bodo te razdelile proporcionalno glede na vplačila, odvisno od števila vlagateljev pa bodo na voljo tudi zagotovljene delnice. Preplačila bo NLB vrnila do 13. junija.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.