Slovenija
112 ogledov

Naprodaj Maturantska parada

Žurnal24 main
Stečajna upraviteljica plesne šole Urška Jožica Vindiš je razpisala javno dražbo zaščitenih blagovnih znamk, med katerimi je tudi Maturantska parada.

Pet blagovnih znamk se prodaja kot celota, izklicna cena pa je 22.500 evrov.

Podjetje Urška, Center za plesno dejavnost, je od avgusta lani v stečaju, zdaj pa so naprodaj blagovne znamke Urška, Urška - več kot plesna šola, Maturantska parada, iDance in Larok.

Dražba bo 4. aprila v prostorih odvetniške pisarne stečajne upraviteljice v Mariboru, izklicna cena za komplet blagovnih znamk je 22.500 evrov, pri čemer se bo izklicna cena zviševala za najmanj 50 evrov. Pogoj za sodelovanje na dražbi je plačilo varščine v višini 2500 evrov, kupec pa mora kupnino plačati v roku enega meseca po sklenitvi pogodbe.

V dveh mesecih naprodaj še plesna dvorana

Stečajna upraviteljica je blagovne znamke plesne šole Urška poskušala že lani oddati v najem, a ji to ni uspelo. So pa lani oddali v najem nekaj nepremičnin v lasti plesne šole Urška. Ko bodo izpolnjeni pogoji za njihovo prodajo, bodo tudi te poskušali prodati na dražbi. Stečajna upraviteljica pričakuje, da bo dražba za dve nepremičnini - vključno s plesno dvorano - v roku dveh mesecev.

Plesna šola Urška je bila sicer eden od organizatorjev tradicionalne zabave za maturante od leta 2001. Maturantska parada je lani potekala v 14 krajih, medtem ko je na 22 lokacijah Maturantsko četvorko organizirala Plesna zveza Slovenije. Skupno se je obeh dogodkov udeležilo več kot 50.000 plesalcev.

Maturantska parada je od leta 2001 do danes v sinhroni ples povezala preko 300.000 maturantk in maturantov v več kot 100 evropskih mestih iz desetih držav in priplesala devet naslovov Guinnessovih rekorderjev.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Leon
    Leon 08:40 04.marec 2016.

    Naprodaj Maturantska parada............... izklicna cena pa je 22.500 evrov. Ali je v ceno vključen tudi Pahor ; »Ajde, miška mala, greva,« je dejal v mikrofon in pristavil, »to mi delaj.«