Slovenija
109 ogledov

Naprodaj od jutri: DUTB razkril cene stanovanj v Celovških dvorih

ljubljana 23.03.11,  Celovski dvori, povacan kriminal, vlomi, tatvine, preprodaj Anže Petkovšek
Na družbi za upravljanje terjatev so dan pred začetkom prodaje stanovanj v Celovških dvorih razkrili cene. Vključno s parkirišči in terasami se cene za kvadratni meter gibajo med 1.400 in 2.100 evrov.

Od jutri bo naprodaj prvih 56 od skupno 226 stanovanj iz prve lamele, ki je najbolj oddaljena od Celovške ceste. Gre za garsonjere, dvosobna, trisobna in štirisobna stanovanja v velikosti neto površine od 37 do več kot 200 kvadratnih metrov.

Za najmanjšo garsonjero, ki ima skupno površino 37,3 kvadratna metra (uporabna površina znaša 26,4), je izhodiščna cena postavljena pri 63.400 evrov. Za štirisobno stanovanje v izmeri 220 kvadratnih metrov (134,4 uporabne površine) pa boste morali odšteti najmanj 236.700 evrov.

Skupna vrednost izhodiščnih cen je okoli sedem milijonov evrov.

Stanovanja so bila sicer sedem let prazna. Tudi zaradi sodnega spora med NLB in DUTB glede lastništva, jih nihče ni vzdrževal. Stanovanja so v minulih dveh mesecih zato adaptirali, prepleskali in očistili. Na DUTB zagotavljajo, da so v dobrem stanju: "Objekti Celovških dvorov so v dobrem gradbenem ter obrtniško-instalacijskem stanju."

Kako bo potekala prodaja?

Prodaja stanovanj bo potekala 45 dni z zbiranjem zavezujočih ponudb bo potekala med 14. oktobrom in 29. novembrom. Stanovanja si bo v tem terminu možno ogledati vsak dan med 9. in 17. uro, po dogovoru tudi izven omenjenega časovnega okvirja.

Kupci bodo lahko oddali zavezujoče ponudbe najmanj v višini izhodiščnih prodajnih cen na posebnem obrazcu. Ob zavezujoči ponudbi je med drugim treba vplačati 3000 evrov varščine.

Odpiranje ponudb bo komisijsko ob prisotnosti notarja. V primeru, da bosta dva kupca ponudila popolnoma enako ceno, bo izbrana tista ponudba, ki bo oddana prva. 

Postopek prodaje bo vodila agencija Stoja Trade. S prodajo Celovški dvorov bodo agenti zaslužili prek pol milijona evrov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • Žurnalček 19:42 13.oktober 2016.

    Če je MOL kupil stanovanja za tiste preseljene z Žal po 1500 € in to res nova , zakaj so sedaj za stara stanovanja takšne izhodišne cene. ! Kupci pazite , hočejo vas v štartu nategniti !! Ni problem hrupa ...prikaži več Celovška , kot jo plasirajo , ampak ŽELEZNIŠKA PROGA in vsa stanovanja so najbližja progi , kjer vlaki ponoči zganjajo takšen hrup , da se ga sliži tudi 500m stran ! Najboljša lokacija v tem naselju je čimbližje Celovški !!!

  • Žurnalček 19:42 13.oktober 2016.

    Če je MOL kupil stanovanja za tiste preseljene z Žal po 1500 € in to res nova , zakaj so sedaj za stara stanovanja takšne izhodišne cene. ! Kupci pazite , hočejo vas v štartu nategniti !! Ni problem hrupa ...prikaži veča Celovška , kot jo plasirajo , ampak ŽELEZNIŠKA PROGA in vsa stanovanja so najbližja progi , kjer vlaki ponoči zganjajo takšen hrup , da se ga sliži tudi 500m stran ! Najboljša lokacija v tem naselju je čimbližje Celovški !!!

  • tecumseh_1975 14:32 13.oktober 2016.

    prodajajo nadstandard v getu. Niso normalni.