Slovenija
2 ogledov

Naprodaj že svetlo zelene vinjete

vinjeta 2012 Dars
Danes je stekla prodaja vinjet za leto 2012, ki so svetlozelene barve. Letnim vinjetam za tekoče leto, ki so roza barve, veljavnost preneha z 31. januarjem. Cene ostajajo nespremenjene.

Nove vinjete je mogoče kupiti na več kot 700 pooblaščenih prodajnih mestih v Sloveniji, med drugim na bencinskih servisih, v kioskih, na Avto-moto zvezi Slovenije (AMZS) in v večjih trgovskih centrih ter na več kot 800 prodajnih mestih v tujini.

Dars je ob tem uporabnike avtocest in hitrih cest pozval, naj vinjete kupujejo na uradnih prodajnih mestih, kjer bodo ob nakupu prejeli tudi račun.

Kot poudarjajo v Darsu, cene vinjet ostajajo nespremenjene. Za letno morajo vozniki motornih vozil do največje dovoljene mase 3500 kilogramov odšteti 95 evrov, za mesečno 30 evrov in za tedensko 15 evrov. Letna vinjeta za motorna kolesa stane 47,50 evra, polletna 25 evrov, tedenska pa 7,50 evra.

Letna vinjeta za tekoče leto velja od 1. decembra predhodnega leta do 31. januarja prihodnjega leta, torej skupno 14 mesecev. Mesečna vinjeta velja od trenutka nakupa vinjete do preteka dneva, ki ima isto številko en mesec po dnevu njenega nakupa oziroma do preteka zadnjega dneva v mesecu, če v naslednjem mesecu takšnega dneva ni. Tedenska vinjeta velja sedem zaporednih koledarskih dni od vključno dneva, ki ga določi uporabnik ob nakupu vinjete.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.