Slovenija
21871 ogledov

Tako se je včeraj razbesnela narava

Vreme: Tako se je včeraj razbesnela narava - Neurje na dolenjskem Dolenjska News
Voda je zalivala kleti, veter je odkrival strehe in podiral drevesa. Narava se je razbesnela nad Dolenjsko

Občino Črnomelj je nekaj po 18. uri zajelo močno neurje z dežjem, vetrom in točo. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je veter razkril več streh na stanovanjskih in gospodarskih objektih ter porušil več dreves na lokalne in glavne ceste. Poškodovan je bil telekomunikacijski vod. Meteorna voda in blato sta zalila nekaj stanovanjskih hiš. Posledice neurja so odstranjevali gasilci PGD Adlešiči, Tribuče in Žuniči ter dežurni delavci cestnega podjetja in dežurni delavci Telekoma.

V občini Metlika je veter razkril strehe na desetih stanovanjskih hišah in na župnišču v Podzemlju. Močan veter je podrl več dreves, med njimi tudi češnjo v centru Podzemlja. Zaradi potrganih električnih vodnikov so bili v naselju Gradac z okolico brez električne energije. Posledice neurja so odstranjevali gasilci PGD Metlika, Podzemelj, Gradac in Krasinec. Na terenu so bili tudi dežurni delavci cestnega podjetja in delavci Elektra Ljubljana. 

Meteorna voda je zalila več cest, stanovanjskih hiš in poslovnih prostorov na območju Novega mesta. Veter je podrl veliko dreves na lokalne in glavne ceste, razkril strehe stanovanjskih hiš in gospodarskih poslopij. Posledice neurja so odstranjevali gasilci GRC Novo mesto, PGD Šmihel pri Novem mestu, Stopiče, Ratež, Prečna, Podgrad-Mehovo. Pri sanaciji posledic so sodelovali dežurni delavci Cestnega podjetja Novo mesto in Elektro Ljubljana.

Na območju Semiča je meteorna voda z blatom zalila proizvodne prostore podjetja v industrijski coni, voda in blato je zalila hišo in gospodarsko poslopje v nasejlu Podreber ter še nekaj kleti stanovanjskih hiš. Veter je razkril tri strehe na stanovanjskih hišah, podrl drevo na gospodarski objekt v vasi Kal in podrl več dreves na ceste ter potrgal električne vodnike na področju Rožnega Dola. Posledice neurja so odstranjevali gasilci PGD Semič, Štrekljevec, Gradnik, Stranska vas in Krvavčji Vrh, delavci cestnega podjetja in dežurni delavci Elektro Ljubljana

Močno neurje z dežjem, vetrom in točo je divjalo tudi po občini Straža. Meteorna voda z blatom je zalila več cest, štiri stanovanjske hiše in poslovni prostor. Veter je podrl pet dreves na lokalnih cestah. Posledice neurja so odstranjevali gasilci PGD Vavta vas in Dolenja Straža ter dežurni delavci cestnega podjetja.

Na območju občine Hoče-Slivnica so imeli težave zaradi močnega vetra. Gasilci PGD Bohova in Hoče so pomagali pri pokrivanju strehe. Gasilci PGD Voličina so posredovali zaradi drevesa, ki je padlo na cestišče. 

Aktivirane so bile tudi službe na območju občin Laško in Radenci. Podrobnosti še niso znane. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.