Slovenija
144 ogledov

Naredili milijonsko škodo

Jaklič je napovedal, da bo tožbo komentiral, ko dobi več informacij, Aver (na sl Žurnal24 main
Vzajemna. Zoper upravi Marka Jakliča in Boštjana Averja vložena tožba.
Ozadje. V Žurnalu24 smo že 12. maja lani razkrili, kako Vzajemna zahtevne IT-storitve naroča pri zastavljalnici Geacomm, ki se ukvarja tudi z nepremičninami. Družba pa ni imela zaposlenih IT-strokovnjakov. Davčni strokovnjak je že takrat ocenjeval, da bi lahko bilo to poslovno sodelovanje sumljive narave.

Vzajemna je na okrožno sodišče v Ljubljani včeraj vložila milijonsko odškodninsko tožbo proti nekdanjim vodilnim Vzajemne Marku Jakliču, Boštjanu Averju, Francu Henigmanu in Petru Pustatičniku. Družbi je četverica “zaradi ravnanj v nasprotju z načeli dobrega gospodarja”, kot je včeraj pojasnil predsednik izredne uprave Dušan Kidrič, povzročila skupaj za 1,2 milijona evrov škode.

Kidrič je še povedal, da je uprava sklep o tožbi sprejela na podlagi revizije in ocen revizorjev. Je pa ob tem dodal, da na Vzajemni vsi revizijski postopki niti še niso končani. Pod drobnogledom so še vedno določeni pravni posli z zunanjimi pogodbenimi izvajalci.

Aver bo tožil Vzajemno
Jaklič, ki je bil včeraj v tujini, je povedal le, da bo zadevo komentiral, ko bo imel več informacij. Aver pa je že v ponedeljek za naš časopis napovedal, da bo, če bo Vzajemna vložila tožbo, tudi sam vložil tožbo proti Vzajemni, saj se je “Vzajemna očitno lotila mojega osebnega linča ravno v času, ko čakam na soglasje vlade za vodenje izolske bolnišnice”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.