Slovenija
78 ogledov

"Naredite nekaj za svoje zdravje"

“Vzemite si uro časa na teden in se udeležujte delavnic. Če ugotavljate, da nezd Žurnal24 main
Preventiva. V zdravstvenem domu v Luciji brezplačne jesenske delavnice o zdravju.

“Zadnja leta opažamo povečano zanimanje za lastno zdravje. Pomembno je, da se za svoje zdravje zanimamo, ko smo še zdravi in ne ko zdravnik že ugotovi povišan holesterol, krvni sladkor, debelost ali pa se pojavijo druge težave. Zato pravočasno poskrbimo za zdrav življenjski slog. To je dolgoročna naložba. Lahko vam pomagamo,” v zdravstveni dom v Luciji te dni vabi koordinatorica programov Tadeja Bizjak.

Vzroki umrljivosti
Podatki Svetovne zdravstvene organizacije. Glavni vzrok obolevnosti in umrljivosti so bolezni srca in ožilja. S spremembo življenjskega sloga lahko preprečimo 80 odstotkov koronarnih bolezni srca, 90 odstotkov sladkorne bolezni tipa 2 in več kot 30 odstotkov raka.

Začnejo v sredo
Pripravili so delavnice za promocijo zdravja, ki bodo vsako sredo ob 18. uri v predavalnici zdravstvene vzgoje. Petnajstega septembra bo delavnica o promociji zdravja, 22. septembra sledi delavnica o dejavnikih tveganja in 29. septembra delavnica o telesnih dejavnostih.

Nato bodo srečanja vsak torek ob 18. uri v telovadnici Krajevne skupnosti Lucija. Na prvih delavnicah bo mogoče izvedeti tudi vse potrebno za vključitev v nadaljevalno delavnico zdrave prehrane, ki se bo začela 6. oktobra ob 18. uri, in v šolo hujšanja, ki bo prvič 3. novembra ob 18. uri. Za program opuščanja kajenja, ki ga vodi Barbara Loboda, dobite vsak dan med 12. in 13. uro informacije na številki 05/673 02 40.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.