Slovenija
82 ogledov

Narkomani v boksih

V Kozolcu se s problematiko narkomanov in brezdomcev v garaži hiši ukvarjajo že Žurnal24 main
PGH Kozolec. Težave rešujejo s policijo, pravi upravljalec, uporabniki pa so nezadovoljni.

 

29 evrov na mesec plačuje bralka, ki je lastnica parkirnega boksa v garaži, za obratovanje PGH, zato pričakuje, da se težave uredijo.

 

Ko smo se vračali s koncerta, nas je ob parkirnem boksu v Kozolcu spet pričakal narkoman, ki je že imel pripravljen pribor, da si bo vbrizgal injekcijo, drugi pa nas je pred dvigalom nadrl, naj ga pustimo spati,” se je pritožila ena ob bralk, ki ima v parkirno-garažni hiši (PGH) Kozolec kupljen parkirni boks.

Upravljalec to priznava: “S problematiko narkomanov in brezdomcev se aktivno ukvarjamo že dve leti.

Varnostniki predragi
Bralka je dodala, da je začasen nadzor varnostnikov v zadnjem letu narkomane pregnal le delno in da zdaj garaže spet ne varuje nihče.

Grega Hribar, direktor Pun nepremičnin, ki upravljajo PGH Kozolec, je na to odgovoril, da imajo garažno hišo pod stalnim videonadzorom in da so lani poskusili tudi s 24-urno fizično prisotnostjo varnostne službe: “Zaradi zelo visokih stroškov smo na zahtevo lastnikov to zmanjšali na 12 ur, nato na redne obhode, nazadnje pa smo morali tudi to opustiti.”

Dodal je, da so bili varnostniki zaradi omejenih pooblastil dokaj nemočni, saj narkomanov in brezdomcev, če jih najdejo v garaži, ne smejo odstraniti. Zato te težave zdaj rešujejo tako, da dežurni blagajnik, če opazi narkomane, to sporoči policiji. Ta je namreč seznanjena s problematiko in sama 
izvaja obhode.

To je le kratkoročno
Hribar priznava, da je takšna rešitev lahko le kratkoročna: “Trajna bo izvedena že v prihodnjih mesecih z vgradnjo novega sistema pristopne kontrole, ki bo onemogočala tovrstne vstope v garažno hišo.” To želi tudi bralka, ki pravi, da imajo že več let kartice, ki naj bi onemogočale dostop drugim, a ne funkcionirajo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.