Slovenija
58 ogledov

Naročil je več

“Lanska pomlad je bila izrazito krizna in je večina naših delavcev delala le šti Žurnal24 main
Bolje. V Cimosu prihodki višji za 22 odstotkov, v Lami za skoraj šestino.

Gospodarska klima v državi se je po ugotovitvah statistikov izboljšala, povečala so se izvozna naročila in tudi izkoriščenost proizvodnih zmogljivosti na ravni države.

Konkretno na Obali: v Cimosu so nam razkrili, da so njihovi prihodki v prvih treh mesecih glede na isto obdobje lani višji za 22 odstotkov, v Lami za okoli 15 odstotkov; višji pretovor imajo tudi v Luki Koper.

Ključna vrednota bo postalo delovno mesto.
Franc Krašovec, skupina Cimos

Napovedi so negotove
A verjetnost drugega vala krize je velika. Položaj je kljub zmernemu optimizmu nevaren. Smo pred spiralo nelikvidnosti, ki se bo letos samo še stopnjevala,” je v letnem poročilu zapisal Franc Krašovec, prvi mož skupine Cimos, ki ima 7.034 zaposlenih. Družba je lani prvič v zadnjih 13 letih zaznala upad rasti, čisti dobiček pa je bil skoraj prepolovljen.

Stanje v panogi je bilo lani v tem času najhujše. Cimosov položaj se zdaj izboljšuje predvsem zato, ker smo končali nekatere razvojne projekte in pridobili nove, ki bodo v prihodnje prinesli rezultate. Prihodki so bili ob večjih naročilih v prvih treh mesecih letos višji za 22 odstotkov, povečala se je produktivnost, poslovni izid iz poslovanja pa je višji za 11 odstotkov,” so razkrili.

Delali le štiri dni
Lanska pomlad je bila izrazito krizna in je večina naših delavcev delala le štiri dni na teden,” pa je dejala Martina Kuzmič, predstavnica za stike z javnostmi v Lami Dekani, ki skupaj z dvema hčerinskima podjetjema zaposluje 360 ljudi. A prodaja je še vedno nižja od tiste pred krizo. “Pogoje poslovanja otežuje tudi strma rast cen osnovnih surovin v zadnjih nekaj mesecih, predvsem jekla, cinka in niklja,” je dodala Kuzmičeva.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.