Slovenija
270 ogledov

"Naročnino" bi rad zaračunaval tudi Planet TV

Planet TV Anže Petkovšek
Željo, da bi jim ponudniki kabelske in IP telefonije plačevali mesečno nadomestilo za vsakega uporabnika, ima tudi Planet TV.

Prejšnji teden smo poročali, da namerava Pro plus ugasniti prizemno oddajanje programov Pop TV in Kanal A, kar pomeni, da teh dveh programov ne bo več mogoče spremljati s sobno ali strešno anteno. Sledilo naj bi zaračunavanje programov kabelskim operaterjem, kar se bo na koncu skoraj gotovo poznalo tudi na računih. Zahtevani znesek je menda pet evrov na mesec. 

Planet TV si želi evro na mesec

Za svoj program bi rad kabelskim in IP operaterjem rad računal tudi Planet TV. Konec septembra so tako menda kabelskim operaterjem poslali nov predlog pogodbe, po kateri bi za vsakega uporabnika zaračunavali 1,20 evra (z DDV) na mesec. 

Kabelski operaterji so predlog zavrnili z enakim argumentom, kot so doslej zavračali predloge Pro plusa: da ne bodo plačevali za nekaj, kar je zastonj na voljo "v zraku". Pro plus se je menda prav zato odločil, da bodo nehali oddajati prizemni signal, o čemer pa Planet TV menda (še) ne razmišlja. 

Najbrž bodo počakali na učinek mrka Pop TV in Kanala A

Informacije, ali Planet TV z idejo zaračunavanja še vztraja, so si različne, po nekaterih informacijah da, po drugih pa bodo počakali, da Pro plus ugasne prizemno oddajanje signala. Ker več kot sto tisoč gospodinjstev ne bo več imelo programov Pop TV in Kanal A, naj bi takrat to poskušali čim bolj obrniti sebi v prid tako za večjo gledanost kot za več oglaševalskega denarja. 

Na vsa naša vprašanja (objavljamo jih v okvirju) so na Planet TV odgovorili le: "O morebitni odločitvi boste pravočasno obveščeni"

Z enim evrom na mesec bi podvojili prihodke

Če bi z zahtevo po plačevanju enega evra za vsakega naročnika uspeli, bi na mesec z DDV pobrali 660 tisoč evrov, kar na leto znese skoraj osem milijonov evrov. To je skoraj toliko, kot so imeli lani celotnih prihodkov (9,5 milijona evrov). 

janez.zalaznik@zurnal24.si

Komentarjev 58
  • Viktor Zalar 17:46 17.november 2016.

    Najbolj pošteno bi bilo na položnici vse slovenske tv hiše in naj bi vsak posameznik obkroži oziroma se odločil kam naj gre tisti prispevek,z tem bi se vsi začeli truditi in se boriti za svoj kos pogače.

  • Viktor Zalar 17:40 17.november 2016.

    Plačam 1eu + ddv če ukinejo program.

  • Dixon 11:59 17.november 2016.

    Držim pesti za operaterje v tej bitki. Ker če bodo popustili enkrat (ProPlus) bodo morali še večkrat (Planet,...).Sicer je planet predlagal normalno ceno (1€), ampak da bi iz tega kar podvojili dobiček je pa malo tu-mač!