Slovenija
22 ogledov

Narok za stečaj T2 odpadel

(Foto: T2) Žurnal24 main
Narok za začetek stečajnega postopka zoper telekomunikacijsko družbo T2, ki bi moral biti opoldne, je odpadel. Prestavljen je na drug dan.

Narok je res odpadel, vendar to ne pomeni, da se je T2 za zdaj izognil možnemu stečaju. Mariborsko sodišče je le prestavilo datum obravnave, ni pa še znano, kdaj ta bo.

Predlog za začetek stečaja sta zaradi neplačevanja dolgov podali družbi Smart Com iz Ljubljane in Lokainvest iz Škofje Loke.

T2, ki je v večinski lasti družbe Zvon Ena Holding in je prav pred kratkim doživel razrešitev dosedanjega direktorja Matevža Turka, naj bi bil Lokainvestu dolžan okrog šest milijonov evrov, Smart Comu pa štiri milijone evrov.

V T2, ki ga zdaj vodi Uroš Rožič, so sicer že oktobra glede Smart Coma dejali, da je njegov predlog neutemeljen, zato so na sodišče vložili ugovor na Smart Comov predlog.

Podjetju Gratel, ki je za obravnavano mariborsko telekomunikacijsko podjetje gradilo optično omrežje, a predloga za stečaj ni podalo, pa naj bi T2 dolgoval več kot 60 milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.