Šport
41 ogledov

"Naš cilj je zmaga"

Rokometaši EPA
Polfinale. 
Na poti do finala stojijo gostitelji prvenstva. Tekma med Slovenijo in Španijo ob 19.15.

"Delujemo in razmišljamo enako kot pred uvrstitvijo v polfinale. Ne počutimo se nič pomembnejše, preprosto igramo tekmo za tekmo in prav je, da je tako," je pred dvobojem s Španci dejal selektor Boris Denić in dodal: "Igrajo na domačem igrišču, imajo veliko podporo s tribun. Pričakujem dobro tekmo, na nas pa je, da se čim bolje pripravimo in dosežemo novo zmago."

Brez pritiskov

"V polfinalno tekmo gremo brez pritiskov, na njej preprosto nimamo česa izgubiti. Poskušali bomo narekovati svojo igro, iskali bomo svoje priložnosti. Na tem prvenstvu smo dokazali, da smo prava ekipa, ki se zna pobrati in uprizoriti številne preobrate. V polfinalu si ne smemo privoščiti padcev v naši igri; Španci znajo to kaznovati. V tekmo gremo neobremenjeni, naš cilj je zmaga," je optimističen Luka Žvižej, njegov brat Miha pa je dejal: "Pred nami je težka preizkušnja, a iskali bomo svoje priložnosti. Gremo v finale."

Gajić bi tvegal

Kako pomembna je današnja tekma za vse slovenske igralce, je pokazal tudi poškodovani Dragan Gajić. Ta želi prispevati svoj delež na tekmi s Španci. "Na lastno odgovornost bom poskušal odigrati tekmo s Španci, končno besedo o tem pa bo imel Denić," je povedal Gajo, čeprav mu je reprezentančni zdravnik odsvetoval nadaljnje nastope v Španiji. "Gre za zelo resnega tekmeca, ki ga spoštujemo in jemljemo izjemno resno, proti Sloveniji bomo morali prikazati našo najboljšo predstavo," pa je dejal selektor Španije Valero Rivera.

Tiselj Krim Mercator Budućnost Budučnost Liga prvakinj | Avtor: Boštjan Tacol Boštjan Tacol
Miniintervju: Da smo zraven, je nekaj izjemnega

Kaj menite o tekmah Slovenije na svetovnem prvenstvu?
Vse skupaj je fantastično.

Kako se lotiti Špancev?
To bo s psihološkega vidika najlažja tekma. Zdaj smo v vlogi ekipe, ki nima česa izgubiti. Španija morda v obrambi ni tako taktično dobra, a vse nadoknadi z agresivnostjo. Morali bomo igrati disciplinirano v napadu, s čim manj tehničnimi napakami. Španci so najboljši v hitrih protinapadih. Če jim to preprečimo, smo lahko dolgo v igri. Čim dlje nam bo to uspevalo, tem bolj bodo Španci nervozni.

Je ta dosežek mogoče primerjati s tistim iz leta 2004?
Težko bi dajal kakšne primerjave. To je zagotovo fantastičen uspeh. Na takšnem tekmovanju dobiti štiri napete končnice je izjemen dosežek. Priključili smo se najboljšim reprezentancam, kot so Hrvaška, Danska, Španija in Francija. Da smo zraven, je nekaj izjemnega, če bi padla še kolajna, pa bi bilo skoraj neverjetno. Če nam ne uspe premagati Špancev, bi si v tekmi za tretje mesto želel Hrvaško. Ta je z Dansko do zdaj pokazala največ

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.