Slovenija
22 ogledov

"Nas je hotel nategniti?"

S Križaničevega ministrstva so sporočili, da bo javna obravnava podaljšana do 22 Žurnal24 main
Vzajemna. Ali so pri Križaniču namerno prikrivali, da so spremembe že v javni obravnavi?

"Ali minister Franc Križanič ne ve, kaj se pri njih dogaja, ali pa nas je hotel nategniti," se je v petek pozno popoldne odzval sindikalist Marjan Urbanč, ko smo ga seznanili, da se jutri končuje javna razprava o spremembah zakona o zavarovalništvu (ZZavar-H). Gre za spremembe, ki so jih na ministrstvu za finance (MF) pripravili, da bi odpravili zlorabe, ki so se v preteklosti dogajale na skupščinah Vzajemne.

Pripombe do jutri
"Zveza društev upokojencev Slovenije (Zdus) in tudi član posvetovalnega organa Vzajemne Aleš Živkovič so na delovno različico sprememb, ker uradne ni bilo mogoče dobiti, že pripravili pripombe. A nam je bilo na sestanku z ministrom Križaničem 29. marca rečeno, da predlog zakona še ni v javni razpravi in da naj pripombami kakih deset dni še počakamo," je presenečeno ugotavljal Urbanč, sicer tudi član posvetovalnega organa Vzajemne.

Gre za poskus, da se lastnikom onemogoči uveljavljanje njihove lastninske pravice.
Aleš Živkovič, član posvetovalnega organa Vzajemne

S spletne strani MF pa je razvidno, da je predlog sprememb zakona v javni obravnavi že od 22. marca in da pripombe nanj zbirajo le do danes, kar so nam v petek potrdili tudi na MF. "Očitno nekomu ni v interesu, da bi se problem Vzajemne uredil," je povedal Urbanč. Živkovič pa je ocenil, da "gre s predlogom zakona očitno za podleganje interesom izredne uprave in agencije za zavarovalni nadzor po prikrivanju nepravilnosti pri poslovanju družbe in za poskus, da se lastnikom v prihodnje povsem onemogoči uveljavljanje njihove lastninske pravice".

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.