Slovenija
19 ogledov

"Naš" mož v Zagrebu

Podjetnik Domagoj Ivan Milošević (desno) je v hrvaški vladi po novem odgovoren z Žurnal24 main
Hrvaška vlada. 
Njen novi podpredsednik je tudi podpredsednik hrvaškega Yesa. Tega so vzpostavili iz Slovenije.

Leta 2007 je slovensko Združenje Yes ustanovilo hrvaško enoto. Med soustanovitelji je bil tudi Domagoj Ivan Milošević. Hrvaška premierka Jadranka Kosor ga je v danes imenovala za enega od podpredsednikov vlade, odgovoren pa bo za investicije.

Milošević v hrvaškem društvu Yes še vedno zaseda položaj podpredsednika, smo izvedeli iz zanesljivega vira.

Člani iz slovenske elite
Poslanstvo Yesa (v prevodu Združenje mladih poslovnežev) je, kot piše na spletni strani, “razvoj pozitivnega in stimulativnega okolja, v katerem bodo mladi posamezniki neomejeno uresničevali svoj potencial”. Za njihovega botra velja Miro Senica, odvetnik in partner ministrice Katarine Kresal. Članica pa je tudi ona.

Senica je nedavno obsodil napade na društvo. “Ljudje se pač združujejo, pravico do tega jim daje ustava, in če se združujejo v razne klube in društva, pa naj gre za poslovno združenje ali gasilsko društvo, jim te pravice ne more nihče odrekati,” je povedal v intervjuju za eno od prilog slovenskih časopisov.

Da bi bila članica Yesa, je pred odstopom zanikala nekdanja šefinja kabineta premierja Boruta Pahorja Simona Dimic. Za krog okoli Yesa naj bi namreč pogosto lobirala, da ljudi iz tega kroga zelo ceni, pa je povedala v intervjuju za nacionalno televizijo.

Udeležila se je tudi lanske zabave, ki jo je za Združenje Yes priredil Senica. Med vidnejše člane združenja v Sloveniji spada tudi predsednik uprave Mercatorja Žiga Debeljak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.