Slovenija
168 ogledov

"Naš vrtec je super"

Vrtec je občino Tržič stal 400.000 evrov. V enoti Križe je 120 otrok, dve igraln Žurnal24 main
Tržič. Modularna enota v Križah sprejela prve malčke in navdušila starše.

Nov modularni vrtec v Križah je včeraj odprl vrata. Do aprila ga bodo napolnili otroci do tretjega leta starosti. Starši in vzgojitelji so navdušeni. “Veliko dnevne svetlobe je,” je pohvalila Sara Zadnikar Lavtar, mati enega od malčkov. Pohvalam se je pridružil tudi vzgojitelj Matija Kunstelj: “Fino je, vse je novo, imamo lep razgled na hribe, okolica vrtca je prijetna.”

null | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

“Tehnični pregled je bil uspešno opravljen pred novim letom,”
je povedala Nataša Durjava, ravnateljica Vrtca Tržič. Do aprila bodo namestili še zunanja igrala; želijo posebna izkustvena. Ravnateljica je ocenila, da bodo stala okrog deset tisoč evrov.

Rešili prostorsko stisko
Z modularno enoto bodo rešili prostorsko stisko, Durjavi pa se zdi hkrati pomembno, da lahko po novem tudi v Križah sprejemajo otroke od prvega do tretjega leta starosti. Do aprila bo modularno enoto naselilo 28 otrok, oziroma dva oddelka. Enega so že preselili iz začasnih prostorov na Ljudski univerzi, drugega pa bodo napolnili z otroki na čakalni listi, ki bodo do pomladi izpolnili starostni pogoj za vpis.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.