Slovenija
54 ogledov

Naša oranžna dolina kakija

Silvano Knez: "S pridelkom smo zadovoljni, saj ga je več kot lani in še boljše k Žurnal24 main
Kraljevski sadež. Strunjan promocijo kraja uspešno gradi na kakiju.

Tradicionalno.Lani ga je precej potolkla toča in letos je malo drobnejši zaradi suše. Če ne bi nekoliko zamudili z namakanjem, bi bil še debelejši. Več ga je kot lani, ko smo ga nabrali 13 ton, kolikšen bo letošnji pridelek, pa še ne vem, saj ga še obiramo,” je bil ta konec tedna na devetem Prazniku kakijev v Strunjanu zadovoljen eden izmed tamkajšnjih največjih pridelovalcev, Silvano Knez.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Cenejši kot lani
Praznik je trajal tri dni in le malokdo je prireditveni prostor zapustil brez gajbice. Kako le ne bi, ko pa so letos trdi kaki (kot jabolko) celo pocenili z lanskih šest na pet evrov, mehki kaki pa je bil za evro cenejši kot lani.

Tretjina nasadov v državi

Dobro obiskano prireditev so obogatili s kulturnim, vzgojnim in zabavnim programom, sicer pa je že postala ena izmed najbolj priljubljenih prireditev na Primorskem, zaradi katere je tudi kaki vse bolj iskan. Tretjina kakijevih nasadov v Sloveniji je prav v Strunjanu in po zaslugi domačinov promocija kraja vse bolj temelji na tem.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.