Slovenija
359 ogledov

Nasedla naložba: Stanovanjski sklad pa pesni

Pivka Anže Petkovšek
Prodaja. 24 vrstnih hiš stanovanjskega sklada v Pivki si ni nihče niti ogledal.

Ljubljana. Stanovanjski sklad nam je po tednu čakanja o svoji nasedli naložbi poslal le nekaj ohlapnih odgovorov.

Spomnimo, prejšnji teden so na dražbi neuspešno prodajali 24 vrstnih hiš v Pivki. Hiš, katerih cene so bile za okrog 15 odstotkov znižane, si nihče ni prišel niti ogledat.

Kupili, ker so to lepi kraji

Na vprašanje, na podlagi česa so se odločili za naložbo, ki jo prodajajo že od leta 2008, oziroma kdo je pripravil analizo, ki je pokazala, da so v Pivki potrebe po vrstnih hišah, so odgovorili, da so “sledili cilju ponudbe nepremičnin na celotnem območju Slovenije in se tako odločili tudi za ta del Slovenije”. Kot so dodali, “gre za ugodno lokacijo z lepim razgledom, bližino šole in trgovin ter za mirno lokacijo brez gostega prometa”.

O številkah pa nič

Tudi ko smo jih vprašali, kolikšni so bili stroški vzdrževanja od izgradnje leta 2009, nismo dobili nobene številke. Mimogrede, poznavalec je ocenil, da so stroški vzdrževanja praznega stanovanja med 600 in 800 evri na leto. “V poletnih mesecih so stroški minimalni in se nanašajo na upravljanje, elektriko in vodo, v ogrevalni sezoni pa so malo višji zaradi minimalnega ogrevanja za potrebe pravilnega vzdrževanja nepremičnine. Upoštevati je treba tudi stroške zavarovanja običajnih tveganj in druge stroške, povezane z lastništvom,” pa so neoprijemljivo odgovorili na stanovanjskem skladu in dodali, da je cenitev pred dražbo pokazala, da so vrstne hiše na Petelinjskem hribu v odličnem 
stanju.

Komentarjev 1
  • mirko 16:06 22.september 2011.

    Takšne umetno politične tvorbe, kot je tale stanovanjski sklad, ne bi smele zaživeti nit v sanjah ne. Saj nima popolnoma nič skupnega z tržnimi pravili konkurence. Edini cilj ustanovitve tega skladaje, da so sedaj zaposleni v tem skladu takrat dobili ...prikaži veči dobre službe, ki so dobro plačane. Amen.