Slovenija
6 ogledov

Naselje ob daljnovodu

Po navedbah župana Zorana Jankovića je dogovor za prodajo stanovanj v barakah in Žurnal24 main
Sporen osnutek odloka o načrtu novega Korotanskega naselja z okoli 800 stanovanji je bil po burni razpravi na seji ljubljanskega mestnega sveta včeraj vseeno sprejet.

Nazadnje je bil umaknjen oktobra, ker ni bila predložena prometna študija območja ob Litostrojski cesti, cesti Ljubljanske brigade in Korotanski ulici in ker naj bi bile nove stavbe preblizu daljnovoda. Predsednik četrtne skupnosti Igor Bambič je kljub dodatnim obrazložitvam iz istih razlogov – zaradi slabe prometne urejenosti in daljnovoda – sicer spet pozval mestne svetnike, naj ne potrdijo osnutka.

Škandalozen akt
Z naknadno uvrstitvijo na včerajšnjo sejo je bila sicer priložena dodatna obrazložitev prometa, ki se naj ne bi bistveno poslabšal. Slavko Slak (LDS) pa je dejal, da je akt v sprejemanju škandalozen: ˝Delamo se norca iz tistih, ki bi naj tam živeli. Nihče ne more reči, da vsaj 800 avtomobilov ne bo vplivalo na že sedaj slabo prometno povezanost.˝

Nevaren daljnovod
H gradivu je bila naknadno priložena tudi elektromagnetna študija, ki ugotavlja, da električne jakosti ne presegajo zakonskih omejitev, razen tam, kjer se daljnovod najbolj povesi. V obrazložitvi Oddelka za urejanje prostora je zato predviden umik daljnovoda stran od stavb, pod daljnovodom pa ne bo dopustno postaviti ničesar, kjer bi se ljudje zadrževali dlje časa, torej parkov ali otroških igrišč. Kljub resnim pomislekom in pozivom k prestavitvi točke na naslednjo sejo mestnega sveta je bil dopolnjen osnutek sprejet.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.