Slovenija
6591 ogledov

Naselje, omejitev 50, voznik začetnik pa meni nič, tebi nič prek 120 km/h

Prekoračitev hitrosti Žurnal24 main
Policija poroča o novih hudih kršitvah na slovenskih cestah. Voznika sta si na Obali privoščila pošteno prehitro vožnjo. Ostala sta brez vozniškega dovoljenja.

Koprski prometni policisti so v sredo dopoldne v naselju Prade, kjer je hitrost omejena na 50 kilometrov na uro, vozniku osebnega avtomobila izmerili hitrost 122 kilometrov na uro in vozilu za njim 130 kilometrov na uro. Za prekrška je predpisana globa 1200 evrov in 18 kazenskih točk ter odvzem vozniškega dovoljenja, so sporočili s policije.

Eden od voznikov je voznik začetnik, ki ima vozniško dovoljenje le dva meseca. Zoper oba voznika bodo policisti podali obdolžilni predlog sodniku za prekrške, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Policisti opozarjajo še, da so od začetka šolskega leta aktivni na področju preventive v okolici šol in vrtcev in da je kljub opozorilom veliko voznikov v teh dneh kršilo cestnoprometne predpise.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • munja 21:07 08.september 2023.

    Kazen je za takšne idiote absolutno prenizka - najmanj 5.000 eur bi morala biti, pa bi drugič razmislil, če se bo peljal več kot je omejitev skozi naselje.

  • Avatar Garancija
    Garancija 20:09 08.september 2023.

    A je imel trenerko adidas?

  • Avatar MuškaKokoš
    MuškaKokoš 19:13 08.september 2023.

    Ja se najdejo ,golf gti s predrtim auspuhom ,sam da tuli pa so veseli,na ravnem brez naselja še razumem ampak čez vas pa jao jao ,norci,potem ga pa še z obično laguno na ravnem ujameš ha ha ha