Slovenija
26 ogledov

Nasilje pri verouku

Teolog, ki v Gorenji vasi pomaga pri učenju verouka, naj bi nad učenci izvajal t Žurnal24 main
Teolog, ki v Gorenji vasi pomaga pri učenju verouka, naj bi nad učenci izvajal telesno in duševno nasilje. "Vem, da moje dejanje ni bilo pravilno," nam je priznal moški.

"V petek dopoldne je župnik iz Gorenje vasi nad Škofjo Loko nad učenkami in učenci verouka  izvajal telesno in duševno nasilje. Starši omahujejo glede prijave ustreznim institucijam," nam je sporočila bralka.

"Za incident ni odgovoren župnik, ampak jaz, ki mu pri učenju pomagam. Vem, da moje dejanje ni bilo pravilno," nam je zatrdil teolog, ki ni želel biti imenovan. "Tokrat sem bil sam, saj je bil župnik Franc Šuštar na onkološkem inštitutu," dodaja.

"Prijave niso omenjali"
"Obžalujem, da se je to zgodilo, vendar pa poznam okoliščine. Otroci so razposajeni in tečni, tako da jih je včasih težko obvladati," je povedal Šuštar. "Nekaterih staršev incident ni presenetil, drugi pa so se odzvali  precej burno, saj so slišali le zgodbo otrok, pri nas pa se niso oglasili. Prijave policiji mi niso omenjali," je dodal.

Kaj se je zgodilo?
Teolog je pojasnil, da ima v razredu preko 31 učencev, ki jih je treba nenehno opominjati. "Deklicama, ki sem ju nenehno opozarjal, sem vzel torbi in ju vrgel naprej, nato pa sem jima rekel, naj ju vzameta in odideta. Zatem so začeli izzivati še drugi učenci. Enega, ki je bil najhujši, sem prijel pod brado in mu zabrusil, naj me gleda v oči, ko mu govorim. Neprestano je klepetal, poleg tega pa je svoja dejanja še nesramno zanikal. V tistem trenutku sem se razburil in vse učence 15 minut pred koncem poslal domov," pripoveduje teolog, ki zanika kakršnikoli nasilje nad otroki. V popoldanskem času se je vrnil duhovnik Šuštar, ki je slišal celotno zgodbo. "Razumel me je in mi dejal, da je včasih treba potrpeti."

Še isti dan se je pri učitelju oglasila mati ene od deklic. Pojasnil ji je, kaj se je zgodilo. "Moje ravnanje je razumela. V soboto me je klicala še druga mati, ki mi je zatrdila, da nisem ubral prave poti. Rekel sem ji, da se tega povsem zavedam, obenem pa sem jo pozval, naj se udeleži pouka verouka, pa bo videla, kaj se dogaja," konča teolog, ki ima za seboj 37 let izkušenj dela z otroki.

Vprašanje, ali je bila na policijo morebiti že podana prijava zoper moškega, smo naslovili na PU Kranj. Odgovorov še nismo prejeli.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.