Slovenija
64 ogledov

Nasilna ljubljanska redarja

Videoposnetek dveh mestnih redarjev, ki se z udarci spravita na mlajšega občana. Med drugim sta ga popršila s solzivcem, zaradi česar je končal v bolnišnici.

"Mlajši moški je med vožnjo naredil prekršek, zato sta ga redarja hotela ustaviti. Očitno ni sledil njunemu pozivu, ne vem natančno, vem pa, da je eden izmed redarjev nato udaril po avtomobilu," za Žurnal24 pravi priča dogodka Katja K., ki je v sredo prejšnji teden dogodek na kraju samem tudi posnela.

Po udarcu je voznik ustavil. "Ti boš meni tolkel po avtomobilu?" se je obrnil proti redarju, ta pa ga je začel tepsti. "Udarci so padali s strani obeh redarjev, moškega sta potisnila ob zid," nadaljuje priča. Popršila sta ga s solzivcem in mu raztrgala pulover.

Očividka je poklicala policijo, pretepenega moškega pa so z rešilcem odpeljali v bolnišnico na izpiranje oči. Policija dogodek še obravnava. "Ja, čeprav se je zgodil že prejšnji teden," je za Žurnal24 povedala Maja Ciperle Adlešič. "Treba je namreč ugotoviti, ali gre za kaznivo dejanje, kako resne so bile poškodbe in podobno." Kako dolgo naj bi postopek trajal, Adlešičeva ne more napovedati. 

Uporaba sile res potrebna?

Mestno redarstvo pojasnjuje, da sta redarja opravljala patruljo na Gubčevi ulici v Šiški, kjer so spremenili prometno signalizacijo in ulice preuredili v enosmerne. "V tem delu prihaja do neupoštevanja nove prometne signalizacije, zato smo izvajali kontrolo prometa," pojasnjuje vodja redarstva na MOL-u Andrej Orač. Nadaljuje, da je redar z loparjem ustavljal voznika osebnega vozila znamke mercedes-benz, ki je vozil v napačno smer.
"Po do sedaj zbranih informacijah je voznik po zaustavitvi svojega vozila izstopil iz njega in nenadoma fizično napadel drugega mestnega redarja, ki je stal v neposredni bližini," dodaja Orač, ki torej izključi, da je s prerivanjem začel redar. Dodaja tudi, da sta mu redarja - takoj, ko je bilo to možno - nudila ustrezno prvo pomoč zaradi uporabe solzilca. V pretepu je bil poškodovan tudi eden izmed redarjev, nastopil je bolniško.

Na naše vprašanje, ali je bila uporaba sile s strani redarjev res upravičena, Orač odgovarja, da okoliščine dogodka še preverjajo in da so za dodatna pojasnila zaprosili tudi policijo.

Komentarjev 42
  • fowler 19:59 16.april 2014.

    zakaj bi gta, če se mi pa tvoja mami nastavlja...

  • dragec 15:40 16.april 2014.

    Menda bo zato SSDSS predlagal interpelacijo notranjega ministra, ali celo Jankovića, ali Alenkico ,ali koga iz Murgelj, ali UDBO, ali partizane,ali .......??????

  • rogg 14:10 16.april 2014.

    Res je, jaz bi se branil... drugače...